ACL vrea să obțină 30 la sută pentru Iohannis în județul Bacău

0

Vizită fulger în Bacău a fostului premier Mihai Răzvan Ungureanu. Susținător al candidatului ACL la prezidențiale, Klaus Iohannis, Ungureanu a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că se află într-un tur al organizațiilor ACL din Moldova în vederea pregătirii scrutinului de duminică. MRU a afirmat că „Moldova va face diferența la prezidențiale”, pledând pentru ieșirea la urne a electoratului. Deputatul PNL Ionel Palăr a dezvăluitcă ținta electorală a ACL, în județul Bacău, este de 30 la sută. 

Ungureanu a criticat guvernul pentru modul în care a organizat alegerile prezidențiale, afirmând că lipsa unui număr adecvat de secții de votare în Republica Moldova sau Europa demască frica PSD de scrutinul de duminică, în care o participare masivă la vot ar putea da peste cap calculele hârtiei. MRU a tras un semnal de alarmă privitor la exit-poll-uri, apreciind că prin intermediul acestora s-au realizat manipulări de amploare în anii trecuți. „Lecția referendumului din 2012 se pare că nu a fost învățată de PSD”, a opinat Ungureanu, adăugând că „Moldova nu trebuie să fie periferia României”.

Comentând cele 14 candidaturi la prezidențiale, fostul prim-ministru a remarcat că „Iohannis este garantul existenței marelui PNL” și că în turul 2 al prezidențialelor voturile „dreptei” vor sfârși în tolba candidatului ACL. „Cei care vor vota cu Tăriceanu, Udrea sau Macovei vor veni către noi în turul 2. PSD nu mai are de unde crește. Bazinul maxim al PSD este de 38 la sută. Votul în turul 2 va fi un vot anti-Ponta”, a spus MRU.

Deputatul PNL Ionel Palăr a dezvăluit miza primului tur al prezidențialelor pentru ACL Bacău. Potrivit parlamentarului, creștin-liberalii vor să obțină 30 la sută din sufragii pentru Klaus Iohannis. „Targetul pe Bacău al ACL este de 30 la sută, media pe țară a alianței”, a spus Palăr, adăugând că PNL a pierdut 10 primari, trecuți toți în barca PSD – UNPR – PC grație ordonanței traseismului. „Există viață și după trădări. Am rămas în picioare după aceste plecări. Cei care au plecat ne-au făcut un bine. Știm pe cine mizăm în campanie”, a concluzionat Palăr.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.