Aceeasi concluzie. Stadionul trebuie demolat. Primarul spune ca ar putea fi refacut pe actualul amplasament


Studiul de fezabilitate pentru Stadionul Municipal se apropie de final. Firma din Cluj, care lucreaza la acest proiect, a anuntat deja un rezultat preliminar. Pe scurt, stadionul ar trebui demolat si in locul sau ar putea fi reconstruit altul nou care sa respecte toate reglementarile. Studiul de fezabilitate a costat administratia 155.000 lei. Au mai fost facute si alte studii care au avut acelasi rezultat.

Primarul Viziteu spune ca stadionul ar putea fi refacut pe actualul amplasament :

Stadionul este gandit pe actualul amplasament, dar nu exact pe conturul existent, pentru a putea acomoda corect numarul de locuri pentru spectatori si toate facilitatile necesare pentru un stadion. Printr-o corectare a axei terenului de jos, se vor obtine spatii publice confortabile si multi functionale, care vor putea gazdui mai multe scenarii de evenimente.” a precizat Lucian Viziteu – intr-un ziar creat de partidul din care face parte – USR

Edilul spune ca nu exista legi care sa interzica constructia unui stadion langa spital, astfel ca daca se va construi un alt stadion, acesta va putea fi omologat: „Acest obiectiv va putea functiona in deplina legalitate, chiar daca este pastrat pe actualul amplasament, langa Spitalul Judetean Bacau. ” mai precizeaza Lucian Viziteu

La fel ca in studiile trecute, s-a ajuns la concluzia ca structura stadionului are grave probleme. Studiul de fezabilitate va oferi un cost estimativ, insa Primaria Bacau trebuie sa caute surse de finantare. Costurile pentru un nou stadion depasesc zecile de milioane de euro.

Imagini din studiul de fezabilitate
Imagini din studiul de fezabilitate
Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

1 comentariu

  1. Tipic romaneste ,nu se vorbeste nimic de parcari………La stadion vor veni foarte multi oameni,unii cu masinile…Unde vor parca cateva sute de masini??

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.