Accident in comuna Parjol, intre doua TIR-uri. O persoana a fost incarcerata (FOTO)

0

ISUJ Bacau - 4Marți, 15 aprilie a.c., la ora 12.06, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău a fost anunţat, prin sistemul unic pentru apeluri de urgenţă 112, despre producerea unui accident de circulaţie, cu o victimă încarcerată, pe DJ 156 A, în comuna Pârjol, sat Tărâţa. În accidentul rutier au fost implicate o autocisternă şi un autotren, conduse de doi bărbați cu vârsta de 58 de ani respectiv 27 de ani.

Autocisterna era încărcată cu clorură feroasă.

Imediat, la locul intervenţiei s-a deplasat Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Moineşti cu o autospecială de stins incendii cu apă şi spumă şi o ambulanţă S.M.U.R.D., încadrate cu 10 pompieri militari.

ISUJ Bacau - 1De asemenea, la locul producerii evenimentului s-a deplasat şi un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Substaţia Moineşti.

În urma efectuării recunoaşterii, de către primul echipaj ajuns la faţa locului, s-a constatat faptul că rezervorul autocisternei, în care se afla clorura feroasă, nu a fost avariat, nefiind înregistrate scurgeri de substanțe periculoase.

În urma accidentului, a rezultat o victimă încarcerată – şoferul autotrenului care a fost preluat de echipajul S.A.J. Moineşti şi transportat la C.P.U. a Spitalul Municipal Moineşti cu traumatism membru inferior drept.

De menționat este faptul că, substanța din autocisternă (clorura feroasă) este corozivă, neinflamabilă şi neexplozivă, însă este toxică la inhalat şi contactul cutanat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.