Accident feroviar în apropiere de Bacău. Un tren de pasageri a lovit un TIR încărcat cu cereale

1

UPDATE 21:00

Mecanicul locomotivei trenului de persoane care a intrat în coliziune vineri după-amiază cu un autotren în zona haltei Valea Seacă, în sudul municipiului Bacău, a murit în ciuda eforturilor medicilor de a-i salva viața.

UPDATE COMUNICAT POLITIA BACAU :

La data de 19 septembrie a.c., în jurul orei 15.50, Inspectoratul de Poliție Județean Bacău a fost sesizat prin 112 despre faptul că, la o trecere la nivel cu calea ferată din comuna Nicolae Bălcescu, un tren de persoane a lovit un camion.

Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat că la trecerea la nivel cu calea ferată prevăzută cu semnale luminoase și acustice, un tren de persoane care se deplasa dinspre București spre Bacău a surprins și lovit un autocamion care transporta cereale.

Locomotiva trenului s-a desprins de vagoane și s-a răsturnat, mecanicul locomotivei rămânând încarcerat. În urma impactului, conducătorul autocamionului, un bărbat de 42 de ani, a decedat, iar vehiculul a luat foc.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de intervenție pentru acordarea primului ajutor și transportarea persoanelor la unitatea medicală pentru îngrijiri de specialitate.

Echipele de cercetare aflate la fața locului continuă verificările pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs evenimentul.

Accidentul s-a produs în apropiere de Bacău. Autoritățile spun că un om a murit, în timp ce alți doi sunt răniți. Vineri, un TIR a lovit garnitura, după ce a ignorat semnele de circulație. Trenul a ieșit de pe șine, în urma impactului.

Traficul feroviar pe ruta București – Suceava este blocat. Accidentul a avut loc pe raza comunei Nicolae Bălcescu, sat Valea Seacă. Un camion tip TIR încărcat cu cereale nu s-a asigurat la o trecere de nivel, intrând în coliziune cu un tren ce se deplasa de la București spre Suceava. În urma impactului, șoferul tirului a murit pe loc, camionul fiind târât 20 de metri pe cale ferată. Din inerție, garnitura de tren s-a deplasat 200 de metri, locomotiva fiind desprinsă de garnitură în urma coliziunii. Locomotiva s-a deplasat încă aproximativ 1 kilometru după care s-a oprit. Autoritățile au intervenit sub coordonarea prefectului Dorian Pocovnicu, mecanicul de locomotivă fiind descarcerat de un echipaj ISU Bacău. În tren se află peste 200 de persoane, urmând ca acestora să le fie asigurată o garnitură care va efectua transportul către Suceava.

Eram în ultimul vagon, trenul a izbit un TIR și l-a rupt în două. Ne-am speriat și a început să se cutremure vagonul. Am coborât imediat și am rămas pe marginea căii ferate. Așteptăm să vină cineva să ne ajute”, a spus Alexandru Șotropa, unul dintre călători, citat de Digi24. „Lumea era în regulă, dar a fost șocul. Au venit mașinile ambulanței și pompierii”, a mai spus călătorul. 

„Conform datelor furnizate de echipajele de la fata locului, ar fi vorba de o coliziune intre un tren si un autotir. Acesta din urma a parasit calea ferata fiind incendiat. Adica in momentul de fata a ars. Șoferul autotirului a murit la impact. În rest, trenul nu a deraiat. Personalul din interiorul trenului a fost evacuat fara probleme. Echipajul SMURD e la fata locului, evalueaza situația, investigheaza fiecare persoană. În cazul in care va fi indeitificată o persoană cu leziuni, va fi preluata si transportată în cel mai scurt timp la unitatea spitaliceasca. La fata locului s-a deplasat si o autospeciala cu apa si spuma, dar interventia e in desfasurare”, a spus Balica.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.