A7 Autostrada Ploiesti – Buzau. A fost semnat al doilea contract, pentru lotul 1 Dumbrava – Mizil


Contractul pentru execuția lotului 1 Dumbrava – Mizil al Autostrăzii Ploiești – Buzau a fost semnat joi, la Palatul Victoria. Cei 21 de kilometri ai acestui lot din A7 vor fi construiți de asocierea Pizzarotti – Retter. Grindeanu a anuntat ca asocierea desemnata castigatoare pentru lotul 1 a fost validata, dupa ce o contestatie a fost respinsa.

Constructorii au la dispozitie 20 de luni pentru finalizarea contractului care costa 1,4 miliarde lei ( fara tVA). Lucrarile sunt finantate prin PNRR. Proiectul include construcția a 14 poduri și a unui pasaj în lungime de 550 m.

Săptămâna trecută a fost semnat contractul pentru lotul 2 Mizil – Pietroasele, în valoare de 1,249 miliarde de lei (fără TVA) cu asocierea de constructori români și bulgari, Coni – Trace, care a fost inițial desemnată câștigătoare de CNAIR.

Pentru Lotul 3 (Pietroasele – Municipiul Buzău), cu o lungime de 14 km, contestațiile sunt în procedură de soluționare la Curtea de Apel București.

Întregul sector Ploiești – Buzău al A7 (Autostrada Moldova) are o lungime totală de 63,25 km și o valoare estimată de construcție de 4,3 miliarde lei, alocați prin PNRR.

Sursa: economica.net

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.