A vrut sa vanda pe internet caini dintr-o rasa periculoasa, insa a fost depistat si amendat de politistii de la Protectia Animalelor


Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor s-au sesizat cu privire la faptul că, o persoană din comuna Secuieni ar fi comercializat pe un site publicitar, exemplare canine dintr-o rasă asimilată câinilor periculoși sau agresivi.

           În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că, bărbatul ar fi reprodus două exemplare canine, asimilate după caractere morfologice rasei agresive, sens în care, polițiștii l-au sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei.

Totodată, cel în cauză nu a depus la sediul poliţiei, o adeverinţă în fotocopie, eliberată de Asociaţia Chinologică Română, afiliată la Federaţia Chinologică Internaţională, din care să rezulte încadrarea câinelui în categoriile prevăzute la art. 1 din O.U.G. 55/2002. De asemenea,  nu avea la intrarea în imobil ori pe împrejmuirea aferentă imobilului respectiv, avertismentul „Câine periculos” sau, după caz, „Câine agresiv”. Astfel, bărbatul a fost sancționat contravențional de polițiști.

Conform articolului 9, litera c) din O.U.G. 55/2002 (R) privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi* este interzisă reproducția câinilor de la art. 1 din OUG 55/2002 (R) (câinii de luptă şi de atac, asimilaţi prin caracterele morfologice cu câini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog şi metişii lor și câinii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso şi metişii lor), care nu au acte de origine recunoscute de Asociaţia Chinologică Română, afiliată la Federaţia Chinologică Internaţională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.