A treia pictura ZIDART a fost finalizata de o artista din Ucraina. Prin lucrarea sa, Daria a transmis speranta si libertatea poporului sau


A treia pictura murala, din cadrul evenimentului ZIDART – Utopia, a fost finalizata. Lucrarea, realizata de o artista din Ucraina pe sediul DAS, exprima speranta si libertatea poporului din Ucraina.

Opera se cheama „Renascut” si este realizata de Daria Minina :

Mesajul principal al picturii este că în momentul de față, invazia la scară largă a teritoriului independent al Ucrainei continuă și au fost distruse multe case și orașe. Prin desenul meu arăt că oamenii din Ucraina sunt neclintiți și încrezători în victorie și că vom reconstrui, fără îndoială, toate casele și orașele unei Ucraine libere.” a transmis Daria

În culori vii și jucăușe, lucrarea artistei ucrainene Daria Minina ilustrează o lume pașnică și primitoare. Înconjurată de motive vegetale, fluide și organice, casa, elementul central al acestei povești reprezintă stabilitatea și apartenența statornică față de un loc anume. Florile care cresc nestingherite din interiorul ei sugerează viață, creștere și prosperitate, ancorate într-un sol fertil și hrănitor. În jurul acestui cămin se conturează două mâini în culorile steagului Ucrainei, albastru și galben, culori care simbolizează cerul limpede ca orizont nesfârșit al posibilităților și lanurile întinse de grâu ce oferă sustenanță. Poziția lor este una ocrotitoare, o mână oferă căminului o fundație stabilă în timp ce alta plasează un acoperiș la locul lui. Putem intui în această coregrafie un proces de reconstrucție, o reasamblare a unui “acasă” care oferă siguranță și liniște.

Într-un context oarecare, lucrarea Dariei ar putea funcționa ca un simplu mesaj despre confortul unui adăpost, însă realitățile nedrepte care au dat naștere conceptului pe care se bazează această pictură, dezvăluie un manifest aparte în fața războiului din Ucraina. Refuzul categoric al artistei de a lăsa invazia militară rusească să-i întunece viziunea creativă sau să-i doboare spiritul sunt un act inspirațional și emoționant de reziliență subversivă.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.