A schimbat 5 monede de aur cu 5 de metal, incercand sa insele vanzatoare unei case de amanet

1

Un tânăr de 26 de ani, suspectat de polițiștii băcăuani de săvârșirea unor infracțiuni de furt și înșelăciune, a fost reținut pentru 24 de ore.

 

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Bacău l-au depistat, la data de 19 martie a.c., în urma unei acțiuni, pe Iulian S., de 26 de ani, din Bacău, suspectat de săvârșirea infracțiunilor de furt și înșelăciune.

Din cercetări s-a stabilit că la data de 08.03.2013, tânărul în cauză s-a prezentat la o casă de amanet din municipiul Bacău pentru a amaneta 5 monede de aur. După verificarea acestora de către angajata societății, profitând de neatenţia acesteia, Iulian S.  a schimbat monedele reale cu alte 5 monede din metal galben, fără valoare şi a părăsit amanetul cu suma de 8000 lei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

De asemenea, polițiștii au stabilit că la data de 13 martie a.c., Iulian S. a stabilit cu  I. Vasile să cumpere de la acesta un autoturism. A achitat părții vătămate suma de 600 de euro, au semnat documentele de vânzare-cumpărare și sub pretextul că merge să aducă diferenta de 500 de euro a plecat cu autoturismul și nu s-a mai întors.

Autovehiculul în cauză a fost identificat de polițiști pe raza municipiului Bacău și a fost ridicat în vederea cercetărilor.

Față de Iulian S. s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecatoria Bacău cu propunere de arestare preventivă.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

1 comentariu

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.