A fost semnat ordinul de incepere a lucrarilor efective la Centura Bacaului

Publicitate

A intrat in vigoare ordinul de incepere a lucrarilor efective la Centura Bacaului. CNAIR a emis autorizatia de constructie catre asocierea de firme Spedition UMB – Tehnostrade.

Ordinul de incepere pentru perioada de proiectare a Centurii Bacaului a fost dat pe 23 ianuarie 2019. Constructorul a avut la dispozitie 6 luni pentru proiectarea centurii, dar se pare ca a terminat in doar 1 luna jumatate.

In maxim doua saptamani, asocierea de firma care va construi Centura Bacaului va mobiliza organizarea de santier si se vor incepe lucrarile.

Contractul pentru execuția variantei ocolitoare a Municipiului Bacău a fost semnat pe 22 decembrie 2018, la Centrul de Afaceri și Expoziții, de Narcis Neaga (șeful CNAIR) și reprezentanții Spedition UMB – Tehnostrade.

Potrivit datelor tehnice, varianta ocolitoare a Municipiului Bacău va măsura aproximativ 31 km, din care 16 km vor fi construiți în regim de autostradă. Vor exista 12 lucrări de artă (6 pasaje și 6 poduri).

Durata de execuție a lucrării este de 30 de luni. Garanția șoselei de centură este de 7 ani, valoarea contractului fiind de 668 milioane lei (aprox. 142 milioane euro).

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here