A fost semnat contractul pentru proiectarea Autostrazii A13 Bacau – Brasov. Va costa 5 milioane de euro si va dura doi ani

A fost semnat contractul pentru proiectarea Autostrazii A13 Bacau – Brasov. Contractul reprezinta efectuarea studiului de fezabilitate si a proiectului tehnic pentru A13. Aceasta este o etapa obligatorie, inaintea scoaterei la licitatie a executiei autostrazii.

Castigatorul contractului a fost desemnat in martie, insa abia in aceasta luna a fost contractul de proiectare. Ofertantul declarat câștigător este Asocierea Search Corporation SRL – Primacons Group SRL, acesta având o propunere financiară de 20.093.359,86 lei fără TVA ( ~ 5 mil euro ).

„Contractul pentru proiectarea A13 Bacău – Brașov a fost semnat, după o licitație a cărei lansare o anunțam, în mai 2019, la șantierul șoselei de centură, cu prilejul vizitei ministrului Răzvan Cuc. Efortul conjugat și singular al parlamentarilor PSD Bacău, care au impus în bugetul pe 2019 suma necesară demarării licitației, este astăzi răsplătit.

Orgoliile exacerbate au minat dintotdeauna visul unei autostrăzi către Moldova, însă iată că A13 Bacău – Brașov este cel mai avansat și mai palpabil proiect dintre toate. Cel mai ieftin, cel mai prietenos cu mediul și cel mai ușor de implementat! Asta înseamnă să construiești pornind de la o bază solidă, nu de la simple promisiuni de campanie.” a declarat presedintele PSD Bacau, europarlamentarul Dragos Benea

Durata contractului este de 30 luni, din care 18 luni pentru elaborarea studiului de fezabilitate, 8 luni pentru elaborarea proiectului tehnic de execuție și 4 luni pentru acordarea serviciilor de asistențî tehnică cu privire la procesul de achiziție al contractului/lor de lucrări și pentru obținerea finanțării aferente lucrărilor.

Daca totul decurge bine, in mod normal, la finalul anului 2022 se poate scoate la licitatie executia propriu-zisa a Autostrazii A13 Bacau – Brasov.

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

2 comentarii

  1. tu pe ce lume traiesti ? pesedeul o fost la guvernare pana anul trecut si n/au facut un metru de autostrada in moldova. abia acum se misca lucrurile de cand o moldoveanca, LIBERALA este la conducerea companiei de autostrazi. guvernul LIBERAL vrea ca sa inceapa autostrazile in Moldova, nu pesedeul, sa fie foarte clar. ia citeste cine o semnat pe contract si vezi cati pesedisti sunt ? nici unul? te miri ??? nu vei vedea veci in Moldova o autostrada cu pesedeul la putere.

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here