A fost semnat contractul pentru proiectare si asistenta tehnica la restul de lucrari de la Spitalul Municipal Bacau

0

Primarul Municipiului Bacau, Cosmin Necula, impreuna cu reprezentantii asocierii 3TI Progetti Italia – Ingegneria Integrata S.P.A.- Popaescu & CO S.R.L au semnat marti, 8 octombrie, contractul de servicii de proiectare, expertiză tehnică și asistență tehnică pentru restul de lucrari de la Spitalul Municipal Bacau.

Din 2014 Spitalul Municipal este blocat, lucrarile fiind oprite din cauza unor proceduri de insolventa prin care a trecut vechiul constructor. In 2016, contractul cu firmele care au lucrat la spital a ajuns in instanta. Dupa mai multe proceduri judiciare, Municipiul Bacau a reusit sa „scape” de vechiul constructor, s-a reziliat contractul si chiar s-au castigat despaguburi de zeci de milioane de lei in instanta, din cauza deficientelor gasite in santier.

Spitalul Municipal a intrat intr-un parteneriat cu Spitalul Judetean, cazand de comun acord sa se formeze un singur spital sub numele Spitalul Sfanta Maria :

„Nu cred ca pe cetatenii Bacaului ii intereseaza a cui este acest obiectiv, ci doar sa fie tratati daca este nevoie, in cadrul acestuia. Din aceasta cauza am luat decizia complementarizarii. Din acel moment am contractat serviciile Scolii de Studii Medicale, care a realizat proiectul medical de complementarizare.

Am obtinut avizele de la DSP, institutie care a considerat oportun acest proiect. Am plecat catre Guvernul Romaniei, pentru avizul final. Din pacate nici in momentul de fata Guvernul nu a dat nici un aviz pentru functionarea acestui spital.

Asadar, am luat o decizie, pe care ne-am asumat-o: am intrat in procedurile de achizitie publica anul trecut (noiembrie 2018 ) pentru serviciile de proiectare si asistenta tehnica pentru restul de lucrari.

Astazi, ne aflam alaturi de viitorii parteneri pentru a semna contractul de reproiectare a restului de executat. Durata executiei contractului este de 1 an si jumatate. Societatea de Servicii Publice va efectua restul de lucrari, fiind asistati tehnic de firma italiana.” a spus primarul Bacaului, Cosmin Necula

Se va lucra si in sezonul rece, intrucat majoritatea lucrarile sunt in interior. Suma totala necesara pentru finalizarea Spitalului Municipal este de 40 de milioane de lei. Primarul a declarat ca orasul are la aceasta ora aproximativ 20 de milioane de lei, adica jumatate din necesarul de bani.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.