A fost semnat contractul cu BERD pentru modernizarea iluminatului public din Bacau

Primarul Bacaului, Cosmin Necula, impreuna cu oficiali ai Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare au semnat astazi contractul de finantare pentru proiectul de modernizare a iluminatului public din Bacau.

Publicitate

Investitia, in valoare de 11 milioane euro, prevede montarea a 9000 de corpuri de iluminat cu tehnologie inteligenta LED, dar si modernizarea a 40 de km de infrastructura de electricitate ce deserveste iluminatul stradal pe 60 de strazi.

Perioada de selectie a societatii care va executa lucrarile este de aprox. 6 luni, urmand ca procedura sa se realizeze dupa regulile BERD. Lucrarea propriu-zisa va fi executata in 18 luni, in conformitate cu termenul estimat in documentatia tehnica a proiectului.

„Modernizarea iluminatului stradal va conduce la cresterea sigurantei publice in orasul nostru, precum si la injumatatirea consumului de energie electrica pentru functionarea acestuia. De asemenea, emisiile de CO2 generate in functionarea sistemului de iluminat vor scadea cu 50 la suta.” a declarat Cosmin Necula

Fondurile vor fi folosite pentru a inlocui becurile cu vapori de mercur cu tehnologia LED pe 60 de strazi din zone prioritare din centrul orasului, pe o suprafata de circa 40 kilometri. Totodata, proiectul finantat de BERD si GEFS vizeaza dezvoltarea unei retele subterane de cabluri.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here