A fost renovata Sectia de Psihiatrie a Spitalului Judetean de Urgenta Bacau (FOTO)

0

A fost incheiata prima etapa a proiectului „REPARAȚII CAPITALE, AMENAJARE, EXTINDERE ȘI REABILITARE TERMICĂ CLĂDIRE SPITAL VECHI – SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ BACĂU”, marcand finalizarea modernizarii Secției de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Bacău. Proiectul a fost finantat prin CNI – Compania Națională de Investiții.

Cu o capacitate sporită, Secția de Psihiatrie dispune acum de 60 de paturi, inclusiv 4 paturi destinate spitalizării de zi, în saloane dotate cu grupuri sanitare proprii. În plus, în viitor, se vor adăuga 2 paturi dedicate Neuropsihiatriei Infantile (NPI). Cu implementarea unor sisteme de supraveghere avansate, personalul medical este în măsură să răspundă rapid și eficient la nevoile pacienților, asigurând un nivel înalt de siguranță și îngrijire. De asemenea, Secția de Psihiatrie acută (urgențe) deserveste nu doar întregul județ, ci și cazurile deosebite din zonele limitrofe. Acest pas important în modernizarea infrastructurii medicale contribuie la îmbunătățirea serviciilor psihiatrice și la creșterea calității îngrijirii pacienților în regiune.

Etapa a doua a proiectului este în stadiul de licitație pentru contractarea serviciilor de reparații și amenajare a secțiilor Boli Infecțioase Adulți, Boli Infecțioase Copii și a Farmaciei 43.

După finalizarea integrală a clădirii cunoscute cu denumirea „Spital Vechi”, în acest pavilion medical vor funcționa secțiile: Psihiatrie, Boli Infecțioase (Contagioase) Adulți, Boli Infecțioase (Contagioase) Copii, Secția Paliative și Farmacia 43 a Spitalului, iar valoarea totală a cheltuielilor de investiții solicitate este de aproximativ 32 milioane lei.

Acest proiect va transforma radical condițiile de spitalizare, îmbunătățind calitatea serviciilor medicale, oferind beneficii semnificative pentru confortul pacienților. Lucrările de intervenție propuse se înscriu în strategia de reabilitare și modernizare a sistemului de asistență medicală spitalicească de specialitate și vizează îmbunătățirea actului medical și a standardelor de calitate și eficiență existente în spitalele similare din Comunitatea Europeană.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.