A fost aprobata varianta finala de traseu pentru Autostrada A8 Targu Neamt – Iasi – Ungheni

Directorul CNAIR, Cristian Pistol, a anuntat ca a fost avizata varianta finala de traseu pentru Autostrada A8 Targu Neamt – Iasi – Ungheni.

Varianta finală de traseu pentru Autostrada Târgu Neamț – Iași – Ungheni (varianta albastră) va avea o lungime de 93,27 kilometri, a precizat șeful CNAIR. Potrivit lui, pe traseul autostrăzii vor fi construite 55 de poduri, 2 tuneluri și 9 noduri rutiere.

Urmează ca elaboratorul studiului de fezabilitate să intre în etapa realizării studiilor de teren. După definitivarea studiului de fezabilitate vor fi aprobați indicatorii tehnico-economici în baza cărora va fi asigurată finanțarea pentru realizarea investiției, a explicat directorul general al CNAIR.

Autostrada Târgu Neamț – Iași – Ungheni va descongestiona traficul rutier din orașele Pașcani, Târgu Frumos, Podu Iloaiei, Iași și din comunitățile învecinate.

CNAIR a emis pe 7 mai 2021 ordinul de începere pentru contractul privind completarea/revizuirea/actualizarea Studiului de Fezabilitate și elaborarea P.A.C., P.A.D. și P.T.E. pentru Autostrada Târgu Neamț – Iași – Ungheni (A8).

Amintim că pentru acest tronson din A8, CNAIR a semnat contract cu firma CONSITRANS în data de 8 aprilie 2021.

Sursa: economica.net


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentAjutor pentru Arianna Gabriela. O fetita din Bacau, de doar 4 luni, are nevoie de ajutorul nostru pentru o operatie dificila
Articolul urmatorBugetarii vor primi in 2023 vouchere de vacanta. Care este valoarea si cand se vor emite

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.