A fost aprobat bugetul judetului Bacau. Valentin Ivancea: „Este un buget orientat spre dezvoltarea județului, sector care beneficiază de o alocare bugetară de aprox. 60%”


Consilierii judeteni au aprobat in sedinta de joi, 10 februarie, bugetul judetului Bacau. Bugetul este unul pentru „dezvoltarea judetului”, dupa cum spune presedintele CJ Bacau, Valentin Ivancea iar fondurile vor merge, in majoritate, spre dezvoltarea infrastructurii si spre sanatate :

Am construit şi propus spre dezbatere consilierilor un buget orientat spre dezvoltarea județului, sector care beneficiază de o alocare bugetară de aprox. 60%. Prioritățile de investiții stabilite prin bugetul astfel aprobat vizează: 76 % pentru modernizarea infrastructurii rutiere și de transport; 18 % pentru investiții în infrastructura de sănătate respectiv, pentru continuarea lucrărilor la heliport și UPU, reparații capitale la corpurile A și B ale Secției Pediatrie dar și pentru amenajarea și dotarea parterului si a subsolului la clădirea Spital Municipal.

S-au avut în vedere și cheltuielile de funcționare ale instituțiilor subordonate, precum și ale aparatului propriu, ele având în considerare principiul de optimizare a acestui tip de cheltuială. Mulțumesc aparatului de specialitate al CJ, alături de care am conceput un buget echilibrat, axat pe continuarea lucrărilor la proiectele deja începute, precum şi demararea unor noi investiţii pentru dezvoltarea economică şi socială a judeţului. P.S. Demn de remarcat este faptul că tocmai consilierii liberali, cei care clamau alocarea fondurilor în mod echitabil, s-au abținut la votul pe buget, votând practic împotriva primăriilor liberale care au asocieri cu CJ, între care Moinești şi Zemeș.” a precizat Ivancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.