A cincea pictura ZIDART a fost finalizata: „Toată iubirea începe cu aprecierea de sine”


A cincea pictură murală din cadrul ZIDART – UTOPIA a fost finalizată!

Wanda Hutira – “Echipa: eu”

Wanda ne-a obișnuit deja cu mesaje profunde și bine căutate, exprimate în cele mai creative și captivante moduri. Anul acesta, lucrarea pe care a implementat-o în cadrul UTOPIA, ne spune o poveste despre iubire. Dar nu e genul de poveste despre iubire cu care ne-am obișnuit, din muzică, filme și cărți, în care acest sentiment este proiectat asupra unei persoane din exterior, ci este o poveste despre regăsirea cu sinele, despre relația pe care o avem cu noi înșine și care reprezintă de fapt fundația tuturor relațiilor pe care le avem cu cei din jur.

Nu este întâmplător faptul că această idee a fost asociată utopiei. Wanda știe, la fel ca cei mai mulți dintre noi, că în actualul context, presiunea socială din jurul nostru, accentuată în mod deosebit și de mediul online, ne face cu ușurință să uităm de importanța empatiei și a susținerii față de propria noastră persoană și să alunecăm spre a ne lăsa definiți de ceea ce ni se spune, sugerează sau de situațiile asupra cărora, de multe ori nici nu avem control.

Numai cultivând o relație armonioasă, bazată pe blândețe și înțelegere, cu eul nostru interior, ne putem angaja în relații sănătoase și echitabile cu ceilalți. Validările primite din afara noastră, oricât de mult ne-ar flata și ne-ar încuraja, nu vor putea să țină locul acordului cu sinele, la fel cum acordul cu sinele ne poate oferi siguranța și încrederea necesară să-i înțelegem și să-i acceptăm cu adevărat pe cei din afara noastră, fără a ne simți vulnerabili în fața oricăror păreri sau opinii, fie ele rele sau bune.

“Toată iubirea începe cu aprecierea de sine, iar dacă am învăța cu toții să ne acceptăm și să ne purtăm de grijă așa cum suntem, ne-ar fi mult mai ușor să-i iubim și să-i admirăm pe ceilalți exact pentru ceea ce sunt ei, fără a-i mai privi prin lentilele propriului nostru ego.”

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.