A aparut o problema in calea Autostrazii A7. Se cauta solutii pentru a nu afecta captarea de apa a unui oras

Jurnalistii de la Adevarul relateaza ca a aparut o problema in calea Autostrazii A7. Din informatiile prezentate, se pare ca pe pe sectorul Bacău – Paşcani, în oraşul Roman, judeţul Neamţ, traseul acesteia urmând a trece peste o parte a captării de apă a municipiului. 

„Mai exact peste o zonă unde se află zece puţuri de la Captarea Pildeşti, ideea renunţării la ele fiind exclusă, pentru că ar genera probleme în furnizarea utilităţii către populaţie, care şi aşa este problematică în perioadele secetoase. Zilele trecute, primarul Romanului, Leonard Achiriloaiei, a avut o întîlnire cu diriguitori de la Compania Naţională de Administrare a Infrastrusturii Rutiere.

Întrunirea, la care au fost prezenţi şi reprezentanţii  firmei ApaServ Neamţ, compania care deţine captarea, a avut ca scop găsirea celei mai bune şi avantajoase soluţii din punct de vedere financiar, pentru ca alimentarea cu apă a oraşului să nu fie dată peste cap. Ar fi mai multe variante, dar două dintre ele ar necesita fonduri uriaşe, având puţine şanse de afi implementate.” relateaza Adevarul.ro

„Având în vedere că viitoarea autostradă tranzitează frontul de la Captarea de apă de la Pildeşti, ar trebui ca zece puţiri să fie scoase din funcţiune. S-a stabilit că prioritate pentru Roman este asigurarea unui volum de apă suficient. Au fost analizate mai multe variante de lucru, punându-se în discuţie crearea unei alte acumulări, în aval, care să alimenteze puţurile. Ar urma ca acolo să se construiască un pod tip hobanat (suspendat), care să aibă pilele (pilonii) în afara zonei de captare“, a declarat primarul Achiriloaiei. 

A7 va costa 1,7 miliarde euro, iar o parte din fonduri vor fi alocate din Programul de Rezilienţă. Scopul A7 este de a prelua o parte din traficul auto care se desfăşoară pe E 85, unul dintre cele mai periculoase din punctul de vedre al numărului de accidente. 

Sursa: Adevarul


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentTopul liceelor din judetul Bacau, dupa rezultatele de la Bacalaureat
Articolul urmatorDSP: “4 cazuri confirmate cu Covid Delta, in Bacau. O persoana ar fi murit”

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.