9000 de metri patrati pentru construirea comandamentului SMURD Bacau

0

smurd_bacau8Sfarsitul anului aduce tot mai aproape de materializare proiectul privind construirea unui centru de comanda integrat SMURD in Bacau. Consiliul Local (CL) va dezbate in sedinta din 27 decembrie, ultima din acest an, un proiect de hotarare privitor la trecerea in domeniul public a unui teren de 5900 de mp. Acesta va fi alipit unui alt teren, de peste 3000 de mp, deja trecut in domeniu public de CL. Pe suprafata rezultata, de aproape 9000 mp, urmeaza sa fie construit sediul SMURD Bacau in cadrul unui centru integrat, alaturi de Serviciul de Ambulanta Judetean, Dispeceratul Unic Integrat si Centrul Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei. Terenul pe care va fi construit centrul integrat SMURD se gaseste pe strada Milcov nr. 49.

La sfarsitul lui noiembrie, Consiliul Judetean Bacau si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta receptionau 8 autospeciale pentru interventia in situatii de urgenta. Cu acel prilej, generalul Mihai Simionescu, seful ISU Bacau, declara ca viitorul centru de comanda integrata al SMURD va dispune inclusiv de o sala de sport, necesara pregatirii cadrelor militare. Simionescu lansa si o provocare, afirmand ca in viitorul apropiat, Bacaul ar trebui sa beneficieze si de serviciile unui elicopter SMURD, asa cum exista in orasele importante din tara.

“Proiectul privind crearea centrului de comanda SMURD este mai amplu. Vor fi spatii pentru SMURD si pentru cei de la Ambulanta, o sala de sport, dar si un dispecerat integrat SMURD-Ambulanta. Ne dorim sa realizam si un heliport si sa dotam viitorul centru cu un elicopter SMURD, necesar pentru municipiul si judetul Bacau”, afirma pe 27 noiembrie seful ISU Bacau.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.