9 traficanti de droguri de risc au fost retinuti

0

Noua traficanti de droguri de risc au fost retinuti iar alti cinci sunt cercetati în stare de libertate în urma destructurarii a doua grupari infractionale din care faceau parte

Cei 14 introduceau fara drept în tara hasis din Italia, respectiv cannabis (skunk) adus din Olanda, droguri de risc pe care le comercializau în municipiul Bacau

Politistii din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bacau, sub coordonarea procurorului sef din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacau, cu sprijinul B.C.C.O. Cluj si Iasi, al Serviciului de Supravegheri Operative si Investigatii Bacau, Serviciilor de Operatiuni Speciale Bacau, Cluj Napoca si Iasi, al Serviciului Criminalistic si Serviciului de Interventie Rapida din cadrul IPJ Bacau, precum si al Brigazii Mobile de Jandarmi Bacau si D.J.A.O.V Cluj-Napoca, au destructurat doua grupari infractionale organizate cu caracter transnational, specializate în savârsirea de infractiuni de trafic international si intern de droguri de risc.

Din cercetarile efectuate s-a stabilit ca cele doua grupari actionau independent. În cursul anului 2011, fiecare grupare a introdus ilegal în tara, în mod repetat, peste 200 de grame hasis din Italia si aproximativ 500 grame cannabis(skunk) din Olanda, droguri care erau disimulate sub diferite forme. Din investigatiile care s-au derulat pe parcursul mai multor luni de zile, s-a stabilit ca cele doua grupari comercializau doze de droguri de risc unui numar mare de persoane din municipiul Bacau, inclusiv din rândul elevilor de liceu.

Fiecare grupare infractionala destructurata avea în componenta câte sapte persoane cu vârste cuprinse între 17 si 26 de ani respectiv 22 si 47 de ani, toate din municipiul Bacau.

Pentru documentarea activitatilor infractionale a suspectilor au fost efectuate 11 perchezitii domiciliare în municipiul Bacau si o perchezitie în municipiul Iasi si au fost organizate doua actiuni de prindere în flagrant.

În urma acestor activitati, au fost ridicate în vederea confiscarii 96,2 grame hasis si 156 grame cannabis (skunk), cu o valoare de piata de peste 25.000 lei, precum si obiecte purtatoare de urma, folosite la portionarea, taierea si confectionarea dozelor în vederea comercializarii.

Noua din cei 14 membri ai gruparilor au fost retinuti iar ceilalti cinci sunt cercetati în stare de libertate sub aspectul savârsirii infractiunilor de organizare /aderare la grup infractional organizat, trafic international de droguri de risc si trafic de droguri de risc.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.