9 Decembrie – Ziua Internatioanala Anticoruptie – Ofiterii DGA Bacau au desfasurat activitati pe linia de prevenire

0

La data de 9 decembrie întreaga lume sărbătorește Ziua Internațională Anticorupție,eveniment iniţiat prin „Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei”, adoptată la New York, la 31 octombrie 2003. România a semnat Convenţia la data de 9 decembrie 2003 la Merida (Mexic) şi a ratificat-o prin Legea nr. 365 din 15 septembrie 2004.

În acest context, ofițerii de poliție cu atribuții pe linie de prevenire și relații cu publicul ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Bacăuau desfășurat activități de educație pentru promovarea integrității cu personalul din cadrul Penitenciarului Bacău, ocazie cu care le-au prezentat aspecte cu privire la identitatea instituțională a Direcției Generale Anticorupție și competențele acesteia, infracțiunile de corupție prevăzute de Codul penal şi de legile speciale, consecințele implicării în faptele de corupție, precum și modurile prin care acestea pot fi sesizate autorităților competente.

De asemenea, în colaborare cu lucrători din cadrul Penitenciarului Bacău, a fost desfășurată, în zona Palatului Administrativ din municipiul Bacău, o activitate în rândul cetățenilor ce a constat în promovarea unor mesaje cu conținut informativ-preventiv anticorupție și prezentarea unor aspecte privind identitatea instituțională a Direcției Generale Anticorupție și competențele acesteia.

Mesajele și materialele de informare au fost transmise în vederea conștientizării de către cetățeni cu privire la consecințele implicării în fapte de corupție și încurajarea semnalării acestora.

În acest context, reamintim că, în vederea realizării unei comunicări eficiente între lucrătorii instituţiei noastre și toate persoanele care doresc să sesizeze aspecte legate de comiterea unor fapte de corupţie în care poate fi implicat personalul M.A.I., avem oricând la dispoziție linia Call-center anticorupţie – 0800.806.806, număr ce poate fi apelat gratuit din orice reţea de telefonie mobilă sau fixă.

La nivel județean, puteți formula sesizări la numărul de telefon/fax al Serviciului Judeţean Anticorupţie Bacău – 0234.20.26.11 sau vă puteți adresa la sediul serviciului din municipiul Bacău, str. Spiru Haret nr. 3-5 sau prin e-mail la adresa bacau.dga@mai.gov.ro.

Comunicat de presa DGA Bacau


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.