800.000 lei pentru continuarea lucrarilor la Catedrala Ortodoxa “Inaltarea Domnului”

0

catedrala_bacauAlesii judetului au aprobat luni rectificarea bugetului propriu al Consiliului Judetean. Cea mai importanta realocare a vizat santierul catedralei “Inaltarea Domnului”, CJ optand pentru acordarea sumei de 800.000 de lei in vederea continuarii lucrarilor de constructie. Banii provin, conform spuselor presedintelui CJ Bacau, Dragos Benea, de la capitolul sanatate, prin diminuarea cheltuielilor cu investitiile.

Conform proiectului aprobat de CJ, 50.000 lei din cei 800.000 vor fi cheltuiti cu achizitia de instalatii interioare si exterioare, in timp ce restul sumei – 750.000 – va merge in finantarea lucrarilor “in continuare”.

Cu prilejul rectificarii, comuna Strugari a primit din fondul de rezerva al CJ suma de 40.000 lei. Realocarea a fost ceruta de vicepresedintele CJ, Claudiu Nastasa (PNL). “Banii sunt necesari pentru finantarea unor lucrari la scoala din comuna, grav afectata de calamitatile din 14 iulie. S-au primit niste bani de la Ministerul Educatiei, dar insuficienti”, a motivat Benea.

Capitolul “Transporturi” a beneficiat in urma rectificarii de o suplimentare in valoare de 200.000 de lei, banii urmand a fi folositi pentru deszapezirea drumurilor din judet. Capitolul invatamant a fost diminuat cu peste 1,5 milioane lei, in timp ce capitolul “asigurari, asistenta sociala” a primit o generoasa suplimentare, in valoare de 1,8 milioane lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.