80% din angajații combinatului Amurco Bacau vor fi disponibilizati

0

334 de salarati de la Combinatul Amurco Bacau, respectiv 80% din totalul de angajati ai fabricii, vor fi disponibilizati in decembrie din cauza unor probleme financiare ale societatii. Angajatii vor fi trimisi in somaj si vor beneficia de trei salarii compensatorii.

Combinatul de îngrăşăminte chimice Amurco SA Bacău va disponibiliza colectiv 80% din 425 de salariaţi ai societăţii, potrivit unui document depus de patronat la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), în care sunt invocate dificultăţi financiare.

“Plata acestor salarii compensatorii se va face în funcţie de posibilităţile financiare ale societăţii, având în vedere că patronatul nu a achitat nici măcar salariile compensatorii de la concedierile colective din iulie. Am primit şi reclamaţii în acest sens, s-au făcut şi controale, însă conducerea combinatului a motivat neplăţile prin situaţia economică”, a declarat purtătorul de cuvânt al ITM Bacău, Dan Buftea, citat de Mediafax.

Deţinut de omul de afaceri Ioan Niculae, combinatul de îngrăşăminte chimice Amurco SA Bacău se confruntă cu dificultăţi financiare din primăvara acestui an, odată cu majorarea preţului la gaze naturale.

În consecinţă, în luna iulie, primii 430 de salariaţi au fost trimişi în şomaj, odată cu oprirea activităţii a mai multor linii de producţie.

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.