750 000 euro pentru Casa Casatoriilor Bacau

0

Primaria vrea sa cumpere „Casa Patrascanu”

Primaria Bacau intentioneaza sa cumpere cu 600.000 de euro plus TVA un imobil situat pe strada Vasile Alecsandri, in vederea transformarii lui in Casa de Casatorii. Imobilul se afla in proprietatea omului de afaceri Sorin Ovidiu Vantu. Casa „Dumitru Patrascanu” a apartinut tatalui fruntasului comunist Lucretiu Patrascanu.

TVA-ul  aferenta achizitiei imobilului se ridica la peste 140.000 de euro, suma cu care municipalitatea putea sa cumpere Casa „Vasile Alecsandri”, monument istoric de referinta al Bacaului. Edilii locali au decis sa lase in paragina monumentul, soarta cu care se confrunta mai multe imobile de patrimoniu din municipiu. Daca pentru Casa Alecsandri edilii Bacaului au spus ca n-au bani, acestia au aprobat la ultima sedinta a Consiliului Local achizitia de catre municipalitate a Casei „Dumitru Patrascanu”.

Potrivit presei locale, imobilul apartine omului de afaceri Sorin Ovidiu Vantu si este pretuit la 600.000 de euro plus TVA. Costul total al casei se cifreaza, astfel, la peste 740.000 de euro, casa afaceristului Vantu fiind unul dintre cele mai scumpe imobile cumparate, vreodata, de catre municipalitatea bacauana.
Romeo Stavarache a anuntat ca Primaria intentioneaza sa amenajeze in imobilul de 740.000 euro Casa Casatoriilor, aceasta urmand sa fie mutata din sediul in care functioneaza in prezent. Daca edilii isi vor duce proiectul la bun sfarsit, municipiul Bacau va avea cea mai scumpa Casa de Casatorii din tara, pentru ca in afara costului de cumparare, municipalitatea va fi obligata sa investeasca alte cateva sute de mii de euro in amenajarea imobilului.
”Vrem sa mutam Casa Casatoriilor acolo. Avem peste 2000 de metri patrati, este o curte generoasa unde putem sa mutam Casa Casatoriilor”, a afirmat Romeo Stavarache.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.