7 Tipuri Spectaculoase de Bambus de Apartament & Grădină

O casă este mult mai primitoare atunci când în interiorul ei se regăsește o vastă oază de verdeață. Fie că este plină de plante suculente, decorative sau multicolore, locuința va fi mult mai aspectuoasă, plantele reușind chiar să purifice aerul din interior, un motiv în plus pentru ca locuința să se bucure de o grădină în miniatură. 

Dacă se dorește o plantă aducătoare de noroc, ușor de întreținut, decorativă și potrivită oricărui tip de decor, bambusul reprezintă una dintre cele mai bune alegeri, fie că doriți un bambus în ghiveci, fie că optați pentru un gard ornamental din bambus pentru zona grădinii.  

Ce tipuri de bambus se potrivesc în grădina sau apartamentul tău?

Bambusul este planta ideală pentru persoanele ce își doresc un strop de verdeață, dar care să necesite îngrijiri minime. Originar, bambusul este o plantă arborescentă, extrem de îndrăgită în cultura japoneză, fiind considerată aducătoare de noroc. Pentru o atmosferă mistică, ce va atrage norocul, umpleți casa cu o gamă largă de bambus la ghiveci sau creează un gard viu decorativ din bambus. 

Printre cele mai cunoscute și populare specii de bambus, întâlnim Bimbo, Jumbo, Rufa, Nandina Lemon Lime, Blue Lizard, Simba sau Pingwu, plante ce vor reuși să transforme total atmosfera locuinței într-una feng shui, atât de îndrăgită de adepții acestui stil. 

Bambus Bimbo

Bambusul Bimbo este unul dintre cele mai populare soiuri, fiind potrivit atât în ghivece, cât și sub forma unui gard viu decorativ. Cu frunze de un verde strălucitor, o înălțime de până la 2 metri, bambusul Bimbo este o plantă veșnic verde. 

Este extrem de simplu de îngrijit și conferă un aspect interesant zonei în care este așezat. Iubește locurile umbrite, iar dacă primește suficientă apă, va arăta întotdeauna spectaculos chiar și în zonele însorite. Bambusul Bimbo prezintă o notă exotică apartamentelor, cât și grădinilor în care este plantat. 

Bambus Jumbo

Bambusul Jumbo reușește să creeze o atmosferă de-a dreptul mistică, cu un iz japonez în colțul din apartament în care este așezat. Cu o structură în formă de evantai, frunziș stufos, veșnic verde și cu o înălțime de până la 3 metri, această specie de bambus creează o atmosferă relaxantă. 

Este o plantă rezistentă la îngheț, tocmai de aceea este ideală pentru grădini. Iubește locurile însorite, semi-umbra și necesită un sol umed și afânat. Este perfect pentru apartamente, dar, în același timp, va decora într-un mod minunat grădina. 

Bambus Rufa

Bambusul Rufa este o plantă rezistentă, veșnic verde, cu o crește rapidă, cu frunze alungite și un frunziș bogat, ce va reuși să atragă atenția oricui. Cu o creștere de până la aproape 3 metri, bambusul Rufa, numit și Bambusul Umbrelă, este perfect ca și gard decorativ. 

Este rezistent la soare, însă nu se împacă foarte bine cu vântul rece, tocmai de aceea este recomandat a fi plantat într-un loc protejat de vânt. Este o plantă solitară, însă dacă este plantată în grădină, în contrast cu alte plante perene, vor crea un decor cu totul deosebit. 

Bambus sacru Nandina Lemon Lime

Bambusul sacru Nandina Lemon Lime are un frunziș galben-verzui, veșnic verde, zvelt și stufos. Cultivat în plin soare, frunzele capătă o culoare galben-verzui și poate dezvolta flori în lunile de vară. Cultivat într-un loc mai umbros, frunzele își schimbă culoarea într-un verde închis.

Comparativ cu alte soiuri de bambus, acest tip nu va trece de o înălțime de 60 de cm, fiind potrivit în ghivecele din apartament, dar și în locuri amenajate special în grădină. Iubește solul umed, bine drenat, dar nu suportă foarte bine frigul. 

Bambus Blue Lizard

Bambusul Blue Lizard se deosebește prin frunzele mari, decorative, de un verde închis cu nuanțe de albăstrui, de unde și denumirea de Blue Lizard. Încântă privirea într-o grădină creând un aer mistic, asiatic. Este o plantă rezistentă chiar și pe timp de iarnă, iar frunzișul veșnic verde atinge o înălțime de până la 2 sau 3 metri. Folosit într-un apartament, fie pe balcon, fie pe terasă, creează o zonă spectaculoasă de relaxare, iar folosit ca și gard viu, creează un paravan ideal. Preferă locurile însorite, semi-umbrite și un sol umed. 

Bambus Simba

Bambusul Simba se bucură de frunze verzi, indiferent de anotimp, având o formă mică, ascuțită și o creștere compactă. Crește în pâlcuri și este ideal în ghivece, însă oferă un aspect minunat și prin gardurile ornamentale formate. Atinge o înălțime de până la 2,5 metri, crescând drept până la maturitate și arcuindu-se pe măsură ce îmbătrânește. 

Creșterea luxuriantă creează un aspect de-a dreptul spectaculos într-un colț de grădină, iar alături de hortensii și azalee, formează o atmosferă mistică, relaxantă, senzațională. 

Bambus Pingwu

Bambusul Pingwu este o specie verticală ce poate atinge o înălțime de aproximativ 5 metri. Se caracterizează printr-o culoare galben-verzuie a tulpinilor și frunze în aceleași nuanțe. Poate fi crescut într-un apartament, doar în cazul în care acesta are o înălțime suficient de mare pentru a face față tulpinilor, dar bambusul Pingwu este destinat în special grădinilor, fiind foarte popular ca și gard ornamental. 

Iubește solul umed, argilos, tolerează bine soarele, dar umbra parțială este mai potrivită. Este o plantă rezistentă la îngheț și reușește să înfrumusețeze într-un mod cu totul deosebit grădina sau terasa. 


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentOja Semipermanentă: Sfaturi, Avantaje & Mituri 
Articolul urmatorFOTO: Incendiu puternic in cartierul CFR, din Municipiul Bacau. O hala de 300 mp a luat foc

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.