7 milioane de euro de la UE pentru dezvoltarea zonelor marginalizate Letea si Izvoare din Municipiul Bacau

Strategia de Dezvoltare Locala a Municipiului Bacau a fost selectata la finantare de Ministerul Fondurilor Europene. Fondurile de 7 milioane de euro vor fi repartizate astfel : 4,9 milioane euro investitii in infrastructura, respectiv 2,1 milioane euro in capital uman – in conformitate cu cele doua programe operationale POR si POCU.

Prin aceasta strategie, GAL-ul Municipiului Bacau doreste sa implementeze proiecte care sa conduca la dezvoltarea si cresterea nivelului de trai in doua „zone urbane marginalizate”. Teritoriul SDL este localizat in zona sud-estica a Municipiului Bacau, astfel ca peste 20.000 de bacauani vor beneficia de aceste proiecte.

Cine face parte din Grupului de Actiune Locala (GAL) „Inovare si dezvoltare durabila”

 • Municipiul Bacau
 • Directia de Asistenta Sociala si Protectia a Copilului Bacau
 • Inspectoratul Scolar Judetean Bacau
 • AJOFM Bacau
 • Asociatia PARTNET
 • FSC Bacau
 • Barleta SRL
 • Betania Bacau
 • GEA Strategy&Consulting SA
 • II Tataru DAN
 • Vasilache Elena Claudia

Printre obiectivele principale ale GAL-ul IDD Bacau se numara : reducerea numarului de persoane aflate in risc de saracie sau excluziune sociala in Izvoare, inbunatatirea calitatii vietii, cresterea coeziunii sociale, inbunatatirea mediului de viata si cresterea economica.

In calitate de presedinte al GAL IDD Bacau multumesc tuturor partenerilor din proiect precum si bacauanilor din cele doua zone urbane marginalizate al caror viu interes manifestat fata de aplicatia noastra a condus la identificarea unor interventii (proiecte) ce vor fi implementate, metodic, incepand cu anul viitor.

Echipa de proiect si partenerii UAT Mun. Bacau s-au mobilizat exemplar. Reusita este, in egala masura, a actualei administratii locale si a sefului acesteia, primarul Cosmin Necula. Acestuia ii revine meritul de a fi inteles ca dezvoltarea durabila a zonelor marginalizate/defavorizate ale orasului, si nu doar a lor, nu se poate realiza fara un plan coerent, cu masuri fezabile care sa ajute populatia pe termen mediu si lung.” a declarat Lucian Bogdanel, presedinte GAL IDD Bacau

La Ministerul Fondurilor Europene au fost depuse spre evaluare 49 de SDL-uri, 45 dintre acestea vizand regiuni mai putin dezvoltate. Din cele 45, 14 au fost respinse in etapa preliminara de evaluare. Municipiul Bacau a fost aprobat, ocupand locul 8, in primele 10 strategii din tara, devansand prin punctajul obtinut orase ca Ploiesti, Timisoara sau Alba Iulia.

„Strategia are o valoare de 7 milioane euro, bani cu care vom finanta mai multe proiecte de infrastructura si capital uman in zonele urbane marginalizate Izvoare si Letea (4,9 milioane euro in infrastructura si 2,1 milioane euro in capital uman).

Astfel, vom ameliora conditiile de trai pentru bacauanii din aceste zone carora le vom asigura o mai buna comunicare cu orasul Bacau, dar si facilitati administrative.

Faptul ca Strategia depusa de GAL IDD Bacau este a 8-a in tara ca punctaj, din 45 de strategii depuse, atesta faptul ca echipa de proiect a lucrat cu responsabilitate si eficienta.” a declarat primarul Bacaului, Cosmin Necula

 

Lasa un comentariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here