7 accidente pe pârtia Nemira din Slănic Moldova, în primele 4 zile de la deschidere

0

În a patra zi de schi pe pârtia Nemira din Slănic Moldova, entuziaștii se bucură de zăpadă generoasă și eforturile constante ale administratorului pentru condiții optime. Cu toate acestea, debutul sezonului a fost marcat de șapte accidente, cu intervenții ale salvatorilor montani, majoritatea fiind traumatisme ale membrelor.

Printre aceștia s-a aflat și un schior teribilist, care, în ciuda avertismentelor, a coborât de la stația inferioară până la stradă, în afara zonei desemnate. A sfârșit la spital cu traumatisme grave, inclusiv o posibilă fractură de coloană cervicală. Salvatorii montani au intervenit rapid, subliniind pericolele comportamentului neresponsabil pe pârtie.

„Până la această oră salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont Bacău au intervenit la șapte accidente pe pârtie, majoritatea fiind traumatisme ale membrelor. Unul din accidente ne-a șocat și pe noi. În ciuda insistențelor angajaților de la pârtie, un schior teribilist a decis să coboare pe schiuri de la stația inferioară până la stradă, în afara zonei schiabile. Aventura s-a terminat la spital, cu multiple traumatisme grave. Norocul lui a fost că salvatorii montani erau foarte aproape și au intervenit rapid, el fiind suspect, printre multe altele, și de fractură de coloană cervicală. V-am prezentat cazul nu pentru ca să speriem schiorii, ci în speranța că vor înțelege cât mai mulți că acest sport este frumos și sănătos doar atunci când este practicat cu responsabilitate. Vă dorim să vă bucurați în continuare de frumusețea acestui anotimp și a sporturilor de iarnă. Apelați cu încredere la salvatorii montani aflați pe pârtie nu doar in cazul unei accidentări, dar și pentru sfaturi și informații care vă pot fi de folos.” – Salvamont Bacău


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.