58 de persoane internate la SJU Bacau din cele 118 cu toxiinfectie alimentara

1

58 de persoane au ramas internate la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau din 118 care au fost transportate la SJU Bacau. Toti cei 118 au suferit o toxiinfectie dupa ce au consumat alimente la un praznic.

Dintre cei rămași sub supraveghere în spital 44 sunt adulți, iar 14 copii.

„Marea majoritate a adulților se află internați în secția de boli contagioase, însă a fost nevoie și de realizarea a două saloane special amenajate pentru acest caz de îmbolnăvire în alte secții ale spitalului. Toți pacienții primesc tratamentul necesar, dar în funcție de gravitatea simptomelor și vârstă. Spitalul dispune de toate medicamentele specifice” , a declarat pentru AGERPRES Mirela Romaneț, purtător de cuvânt al SJU Bacău.

Potrivit acestuia, toți medicii unității medicale băcăuane au lucrat peste program în ultimele 40 de ore pentru soluționarea situației unice în istoria SJU Bacău.

„Ca urmare a numărului mare de pacienți care au sosit a fost declanșat ,,planul alb de urgențe”, fapt ce înseamnă chemarea de acasă a personalului medical care în mod normal nu era de serviciu și prelungirea orarului de prezență în spital a celor ce își încheiau tura”, a precizat Mirela Romaneț.

Direcția de Sănătate Publică derulează în prezent o anchetă privind cauzele acestor îmbolnăviri.

„Din ancheta epidemiologică aflată în curs de finalizare s-a aflat că este vorba despre un consum de produse alimentare la o masă organizată în localitatea Traian. Specialiștii de la Serviciul de Control au recoltat de la unitatea de catering de la care a plecat mâncarea, probe și a verificat personalul, dar analizele se derulează în continuare pentru a se constata care este produsul incriminat”, a declarat Dana Marcu, inspector șef în cadrul DSP Bacău.

Sursa: agerpres


Tu ce parere ai? Lasa un comentariu mai jos.

1 comentariu

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.