50 de infracțiuni, 23 de suspecți prinsi in flagrant si 488 de solicitări de sarbatori in judetul Bacau

0

Polițiștii din județul Bacău au fost la datorie în perioada sărbătorilor de iarnă și au acționat cu fermitate ori de câte ori a fost necesar.

În perioada 25 decembrie 2013 -05 ianuarie 2014, aproximativ 340 de polițiști au acționat zilnic pentru ca locuitorii județului Bacău să petreacă în condiții de siguranță Crăciunul și trecerea dintre ani. Polițiștii au fost prezenți la 25 de manifestări publice de amploare din această perioadă și au îndeplinit cu succes 107 misiuni de meținere și asigurare a ordinii publice.

În cadrul activităților dsfășurate pentru prevenirea și combaterea criminalității polițiștii au constatat peste 50 de infracțiuni și au prins în flagrant 23 de suspecți și au intervenit la 488 de solicitări.  Au fost reținute 5 persoane, care ulterior au primit mandate de arestare preventivă și au fost depistați 3 urmăriți național.

Ca urmare a nerespectării normelor de conviețuire socială prevăzute de Legea 61/1991, polițiștii au aplicat 158 de sanțiuni contravenționale. De asemenea, au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 23 sancțiuni la Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Polițiștii rutieri sprijiniți de polițiștii de ordine publică au acționat pe întreaga rețea de drumuri a județului Bacău, în vederea fluidizării circulației și prevenirii evenimentelor rutiere.

Au fost constatate 2101 abateri de la regulile rutiere și aplicate tot atâtea sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 370 000 lei ți au fost reținute în vedrea suspendării 90 de permise de conducere.

În cele 12 zile supuse analizei, în județul Bacău s-au produs 8 evenimente rutiere cu consecinte grave, în urma cărora o persoană a decedat, iar alte 7 au fost rănite grav.

Polițiștii continuă activitățile pentru prevenirea oricăror evenimente ce pot afecta liniștea cetățenilor și vor interveni cu promptitudine când vor fi sesizați cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.