5 lucruri dupa care sa te uiti atunci cand alegi un credit rapid

0

Conceptul de creditare rapida se refera la solicitarea unui imprumut nebancar care poate fi aprobat cat mai repede posibil – chiar si in 30 de minute -, ca o solutie la indemana oricui se regaseste intr-o situatie urgenta de obtinere a unei sume de bani. In general, pentru acest tip de imprumuturi, solicitantii trebuind sa prezinta un minim de acte, iar suma este virata la scurt timp dupa ce solicitarea este depusa.

Care sunt aspectele principale pe care trebuie sa le analizati inainte de solicitarea creditului rapid?

Pentru ca procesul de acordare sa se desfasoare rapid si facil este esential ca solicitantii sa se informeze in prealabil cu privire la urmatoarele lucruri:

  1. Suma oferita pentru primul credit

In functie de nevoile personale ale fiecarui solicitant va trebui sa fie urmarite criteriile care tin de timpul efectiv de aprobare, dobanda si perioada de rambursare a creditului. De regula, toate aceste informatii sunt integrate pe site-ul institutiilor financiare nebancare, care ofera solutii de finantare cu valori mici si pentru perioade scurte de timp.

Accesarea site-ului cu cele mai utile informatii financiare de pe piata Mr. Finace – www.mrfinance.ro – permite vizualizarea rapida si transparenta a conditiilor de acordare pentru suma dorita in cazul mai multor IFN-uri.

Consultantii financiari identifica impreuna cu solicitantul cea mai potrivita solutie, conform necesitatilor reale de creditare.

  1. Primul credit – cu 0% dobanda

Avantajul primei solicitari de creditare – imprumuturi cu valoare mica si pe perioade scurte de timp – este dobanda de 0%, pentru cele mai multe institutii financiare nebancare. Acest avantaj oferit noilor clienti nu ascunde alti termeni de rambursare, ci este efectiv, o forma transparenta de a atrage noi clienti.

Prin urmare, pentru prima solicitare de credit – cu valoare cuprinsa intre 600 si 3000 de RON, solicitantii se bucura de beneficiile unui imprumut acordat rapid, fara a se supune vreunui risc, cu mentiunea ca majoritatea firmelor acorda imprumuturi fara dobanda pentru un plafon de maxim 1000 de lei. Singurul dezavantaj al acestui tip de imprumut este intampinat de clientii care nu isi respecta indatoririle contractuale – comisioane si penalizari in aceste situatii de intarziere si nerespectare a ratelor de rambursare.

  1. Conditiile de creditare

Caracteristicile comune ale acordarii de imprumuturi rapide de catre IFN-uri se refera la documentatia redusa pentru solicitare cred. Care sunt insa conditiile de solicitare/aprobare credit rapid:

  • Solicitantii trebuie sa aiba resedinta pe teritoriul Romaniei si varsta cuprinsa intre 18-69 ani. De retinut ca unele firme prefera ca varsta minima a solicitantului sa fie de 21 sau 24 de ani.
  • Documentatie necesara: actul de identitate, dovada unui venit lunar si un cont bancar, in care pot fi livrati banii, in situatia in care se solicita administrarea online a imprumutului. Dovada venitului este atestata printr-un fluturas de salariu sau cupon de pensie. De la o companie la alta, acesta trebuie sa fie de 300-700 RON, minim.
  • Procesarea solicitarilor depuse: clientii primesc raspunsul solicitarii inaintate in maxim 1-2 zile, iar daca aceasta este aprobata, imprumutul este virat in cont sau inmanat in aceeasi zi.

 

  1. Gradul de indatorare

Reprezinta o ecuatie matematica simpla, utila pentru determinarea riscul la care se supun clientii solicitanti in contextul accesarii unui imprumut rapid, calculandu-se astfel:

Sursa imaginii: https://mrfinance.ro/extra-simplu/.

  1. Refinantare si penalitati

Pentru situatiile critice, in care clientul se afla in imposibilitatea de a plati la termen, acestia pot beneficia de o amanare de plata, acordata o singura data, pe perioada maxima de 30 de zile (timp care se aplica dobanda contractuala). Atunci cand data scadentei este depasita, clientii trebuie sa achite dobanda penalizatoare aplicata zilnic la fondul restant. Aceasta penalizare e calculeaza pe baza unui procent fix (nu depaseste 3 puncte procentuale) si este adaugata la rata dobanzii curente.

Clientii solicitanti trebuie sa inteleaga modul in care aceste credite functioneaza. Chiar daca documentatia este redusa si conditiile de acordare mai lejere in comparatie cu bancile, riscurile la care clientii care se angajeaza intr-un astfel de contract/imprumut sunt mari in caz de nerespectare a conditiilor fiecarui tip de imprumut. De aceea, cel mai sigur este ca fiecare client sa utilizeze calculatorul pus la dispozitie pe situl Mr.Finance. Acesta este facil de utilizat, generand totalul dobanzii si perioada creditului, in functie de suma introdusa.

 


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.