5 angajatori, care practicau munca la negru, au primit amenzi de 200.000 lei de la inspectorii ITM Bacau


In luna iunie, 230 de angajatori au fost controlati de ITM Bacau. Inspectorii au aplicat 22 de amenzi, in valoare totala de 263.500 lei. Inspectorii de muncă din cadrul corpului de control relaţii de muncă au verificat 133 de angajatori la care lucrau 9581 de salariați. Au fost aplicate 24 sancţiuni contravenţionale, din care 13 avertismente și 11 amenzi  în valoare totală de 227.000 lei.

Astfel, au fost depistați 5 angajatori care practicau muncă fără forme legale (10 persoane), fiind aplicate 5 sancţiuni pentru munca la negru, în valoare de 200.000 lei.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă  au fost controlaţi  97 agenţi conomici. Pentru neconformităţile depistate, au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale  în valoare totală de 78.000 lei și 255 avertismente.

Tot in acest domeniu, precizăm că au  fost inregistrate 15 comunicari de evenimentetoatesoldate cu incapacitate temporară de muncă.

Principalele nereguli sanctionate au fost :

  • nerealizare masuri  dispuse la controlul anterior
  • instruire necorespunzatoare
  • lipsa control medical
  • neintocmire plan de prevenire si protectie
  • echipamente de munca necorespunzatoare

Pe parcursul lunii iunie, au fost inregistrate 55 sesizari ,toate fiind solutionate. Majoritatea reclamatiilor , in numar de 42 au avut ca obiect neplata unor drepturi salariale restul petentilor reclamand incalcari ale legislatiei muncii referitoare la : concedierea individuala, munca nedeclarata, neplata orelor suplimentare sau refuzul angajatorilor de a elibera adeverinte.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.