4 pași simpli pentru a vă amenaja o sală de sport acasă


Amenajarea unei săli de gimnastică la domiciliu vă poate ajuta să progresați în atingerea obiectivelor în ceea ce privește activitatea fizică și sănătatea dumneavoastră. Există mai multe moduri prin care puteți amenaja o sală de sport acasă – și nu aveți nevoie de mult spațiu sau de multe echipamente.

Unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când vă antrenați acasă este să vă asigurați că sala de sport de acasă este configurată astfel încât să vă inspire, să vă motiveze și să vă permită să obțineți maximum de la antrenamentele dumneavoastră.

A avea o sală de sport configurată corespunzător înseamnă să te asiguri că ai echipamentul și spațiul de care ai nevoie pentru a te antrena cu ușurință ori de câte ori dorești.

Iată patru pași simpli pentru a vă amenaja sala de fitness perfectă chiar în propria locuință:

1. Alegeți un spațiu care să se potrivească antrenamentelor dumneavoastră

În mod ideal, ar trebui să aveți o zonă dedicată antrenamentelor. Dacă acest lucru nu este realist pentru dumneavoastră, alegeți o zonă care are suficient spațiu pentru a vă antrena – puteți face antrenamente eficiente și în spații mici. De asemenea, trebuie să luați în considerare tipurile de antrenamente pe care le veți face înainte de a vă alege spațiul. De exemplu, antrenamentele de forță necesită echipamente, așa că veți avea nevoie de mult mai mult spațiu în comparație cu antrenamentele cardio. Fie că aveți o cameră dedicată pentru sala de sport, fie că vă antrenați în sufragerie, asigurați-vă că vă simțiți bine în acel spațiu, astfel încât să fiți motivat să vă antrenați.

2. Alegeți echipamentele de care aveți nevoie

Următorul pas este să stabiliți ce echipamente veți folosi pentru antrenamentele de acasă. Acest lucru va depinde de tipul de antrenament sau dacă preferați să combinați mai multe  stiluri.

Echipamente pentru antrenamentele cardio

Pentru antrenamentele cardio, există mai multe echipamente pe care le puteți alege pentru a vă ajuta să vă maximizați antrenamentele.

  • Covoraș de yoga sau de fitness – un covoraș moale vă va ajuta să vă protejați articulațiile în timpul exercițiilor cardio cu impact ridicat.
  • Coarda pentru  sărituri – este un element de bază pentru antrenamentele cardio sau poate fi folosită pentru încălzire.
  • Greutăți pentru gleznă –  acestea sunt un element suplimentar excelent pentru exercițiile cardio de bază.
  • Benzile de rezistență – exercițiile cu benzi de rezistență ajută la dezvoltarea forței generale și a rezistenței în antrenamentele cardio.

Echipamente pentru antrenamentele de forță

Pentru antrenamentul de forță, veți avea nevoie de greutăți libere pentru a obține cele mai bune rezultate din antrenamentele dumneavoastră.

  • Ganterele adaugă greutate și rezistență la exerciții, ceea ce le face un accesoriu incredibil de versatil pentru sala de sport de acasă. Dacă nu aveți gantere, le puteți înlocui întotdeauna cu obiecte de uz casnic de greutate similară, cum ar fi cutii de conserve sau sticle de apă.
  • Haltere – acest echipament necesită mult mai mult spațiu decât ganterele, dar dacă aveți acces la un garaj sau la un spațiu mai mare, vă poate ajuta să progresați în antrenamentul de forță până la utilizarea unor greutăți mai mari.
  • Banca pentru antrenament este versatilă și utilă pentru exercițiile de forță, cum ar fi exerciții cu greutate corporală sau mișcări cardio, cum ar fi săriturile de pe bancă.

3. Amenajarea spațiului

După ce ați stabilit echipamentele de care veți avea nevoie, puteți începe amenajarea spațiului. Dacă aveți spațiu suficient, instalați o oglindă mare. Aceasta vă poate ajuta să vă monitorizați progresul zilnic și să vă asigurați că efectuați exercițiile corect. O oglindă va adăuga, de asemenea, mai multă lumină într-o cameră mică și va da senzația că este mai spațioasă. Asigurați-vă că spațiul dumneavoastră este bine ordonat și organizat, astfel încât să aveți suficient spațiu pentru a vă antrena. Cu cât vă simțiți mai confortabil, cu atât veți fi mai motivat să vă antrenați.

4. Păstrați-vă spațiul curat și sigur

Un mediu curat și sigur va garanta că nu vor avea loc accidente sau răniri și vă va menține spațiul și echipamentele în stare bună. Iată câteva modalități de a vă păstra sala de sport impecabilă:

  • Asigurați-vă că aveți la îndemână spray-uri sau șervețele pentru a curăța orice echipament după utilizare.
  • Ștergeți echipamentele și curățați bine spațiul după utilizare.
  • Puneți întotdeauna echipamentele la loc sigur și în siguranță după fiecare utilizare.

Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentPozitiv în urma testării cu aparatul drugtest
Articolul urmatorMilitarii bacauani au revenit de la stagiul din Spania

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.