3662 de elevi s-au inscris la Bacalaureat, in judetul Bacau | Calendar oficial

0

Pentru sesiunea iunie-iulie a examenului național de bacalaureat 2024, în județul Bacău s-au înscris 3.662 de candidați. Dintre aceștia, 3.362 sunt absolvenți ai promoției curente (3.322 de clasa a XII-a și 40 de clasa a XIII-a), iar 300 sunt absolvenți din promoțiile anterioare (257 care au finalizat cursurile liceale la zi și 43, la seral sau frecvență redusă).

Calendarul examenului național de Bacalaureat 2024, sesiunea iunie-iulie 2024:

 • 17-19 iunie 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română;
 • 19-20 iunie 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă;
 • 19-21 iunie 2024: Evaluarea competențelor digitale;
 • 25-27 iunie 2024: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională;
 • 1 iulie 2024: Limba și literatura română (proba scrisă);
 • 2 iulie 2024: Proba obligatorie a profilului (proba scrisă);
 • 4 iulie 2024: Proba la alegere a profilului și specializării (proba scrisă);
 • 5 iulie 2024: Limba și literatura maternă (proba scrisă);
 • 8 iulie 2024: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor în intervalul (orar 12.00 -18.00);
 • 9-11 iulie 2024: Rezolvarea contestațiilor;
 • 12 iulie 2024: Afișarea rezultatelor finale.

La nivelul județului s-au stabilit, pentru această sesiune, 14 centre de examen (9 în municipiul Bacău, 3 în Onești, 1 în Moinești și 1 în Comănești) și un centru zonal de evaluare, cu 7 puncte de lucru.

Evaluarea competenţelor lingvistice pentru limba română, limba maternă şi limba modernă, precum şi a celor digitale se face, pentru fiecare candidat, de către doi profesori examinatori, dintre care unul este cadrul didactic care a predat disciplina respectivă la clasă, iar celălalt este un alt cadru didactic, de aceeaşi specialitate, din unitatea de învăţământ. Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional.

Toate probele scrise încep la ora 9.00, timpul de redactare a subiectelor pentru fiecare probă scrisă este de 180 de minute și se calculează imediat după distribuirea, către candidați, a subiectelor. Pentru elaborarea lucrării scrise, elevii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră. Pentru executarea schemelor şi a desenelor pot folosi şi creion. Pentru probele scrise la disciplinele Matematică şi Geografie, candidaţii pot să utilizeze instrumente de desen. Toate probele sunt monitorizate audio-video.

Candidații eliminați de la o probă nu mai au dreptul să participe la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat. Calculul celor două sesiuni la care candidaţii „eliminaţi din examen” nu mai au dreptul de a participa se face fără luarea în considerare a sesiunii speciale a examenului de bacalaureat.

Evaluarea lucrărilor se va face digitalizat. În acest sens, lucrările candidaților care susțin probele scrise ale examenului național de bacalaureat vor fi scanate, la sfârșitul fiecărei probei, în sala de examen și în prezența candidaților, apoi sunt încărcate pe o platformă dedicată pentru a fi evaluate, iar secretizarea lucrării se va face automat, în momentul încărcării. De pe această platformă, lucrările vor fi putea fi astfel repartizate automat și aleatoriu către profesori evaluatori, printr-un click.
Următoarea sesiune a examenului de bacalaureat 2024 va avea loc în luna august, după ce în perioada 15-25 iulie 2024 are loc înscrierea candidaților, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe. Conform calendarului stabilit de Ministerul Educației, cea de a doua sesiune a Bacalaureatului 2024 va începe pe 8 august, cu evaluarea competențelor lingvistice și digitale, va continua cu probele scrise, în perioada 19-22 august, primele rezultate vor fi afișate pe 26 august, iar cele finale, pe 30 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.