3 motive pentru care trebuie sa apelezi la ajutorul unui avocat de drept comercial

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Esti managerul unei companii? Daca raspunsul tau este afirmativ, atunci ai nevoie de serviciile unui avocat de drept comercial. Problemele juridice pot aparea oricand, iar daca vrei ca totul sa functioneze bine in cadrul afacerii tale, atunci este recomandat sa apelezi la o casa de avocatura cu experienta.

Rolul unui avocat de drept comercial este vital pentru o societate, deoarece acest specialist ofera consultanta in orice stadiu s-ar afla aceasta si gaseste intotdeauna cele mai eficiente solutii pentru eventualele probleme juridice. Un avocat de drept comercial are obligatia de a face toate eforturile pentru a apara drepturile si interesele legitime ale clientului in relatia cu terti sau in cazul unui litigiu de natura comerciala. In randurile de mai jos, iti prezentam 3 motive pentru care ar trebui sa contactezi un avocat de drept comercial:

  1. Iti protejeaza interesele legitime

Un avocat de drept comercial cunoaste legislatia in domeniu si poate derula un litigiu comercial cu scopul de a-ti apara drepturile si interesele in fata altor persoane fizice, juridice, instante de judecata, autoritati sau a oricaror alti terti. In plus, un specialist in drept comercial te va proteja in permanenta de concurenta neloiala.

  1. Iti ofera cele mai rapide si eficiente solutii

Un avocat de drept comercial are foarte multe atributii, iar printre acestea se numara si citirea si revizuirea contractelor, realizarea cererilor cu caracter juridic, reprezentarea juridica a clientilor in fata organelor de jurisdictie si redactarea actelor juridice. Un specialist in aceasta ramura a dreptului va gasi cele mai eficiente rezolvari pentru problemele juridice cu care te vei confrunta.

  1. Iti protejeaza business-ul in orice situatie

Exista multe greseli pe care le poate face un antreprenor, iar una dintre ele este faptul ca nu se gandeste la ce s-ar putea intampla in viitor. De exemplu, multi administratori nu iau in calcul posibilitatea ca unul dintre asociati ar putea decide ca se retrage din afacere. Un avocat de drept comercial care are experienta in domeniu va sti ce trebuie sa faca pentru ca business-ul tau sa fie protejat in situatia in care un actionar major decide sa abandoneze afacerea. Din acest motiv, este indicat ca societatile care au un capital limitat sa aiba contracte de vanzare sau acorduri de rascumparare a partilor sociale, fara alte complicatii juridice.

avocat drept comercial

Care este diferenta dintre un avocat de drept comercial traditional si un profesionist care aplica principiul New Law?

Filosofia New Law este noua in tara noastra si este practicata de casa de avocatura NZA (Nicolae, Zorin si Asociatii). Un avocat de drept comercial care se ghideaza dupa acest principiu are o comunicare mai eficienta cu clientii, deoarece inlocuieste limbajul juridic greu de inteles pentru necunoscatori, cu unul pe intelesul oricui. New Law este o metoda inovatoare de rezolvare a spetelor juridice din Romania, iar avocatii care respecta acest principiu au o abordare orientata catre client si reusesc sa inteleaga mai bine necesitatile acestuia.

In plus, in comparatie cu un profesionist traditional, un avocat de drept comercial care aplica principiul New Law elimina timpii „morti”, facturarea orara, precum si discutiile inutile cu clientul cu privire la bugetele alocate pentru anumite obiective. Acesta se va concentra pe rezultatele concrete si pe obtinerea celor mai eficiente solutii pentru problemele cu care se confrunta clientul.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here