Un accesoriu foarte important in sezonul rece atat pentru femei cat si pentru barbati il reprezinta manusile din piele naturala. Acestea nu doar ca vor tine mainilor tale de cald, ci vor arata elegant si vor dura ani de zile. Exista multe tipuri de manusi pe piata, insa cele mai populare si dorite sunt manusile din piele naturala.
Tipuri de manusi de piele
Atunci cand intentionezi sa iti achizitionezi o pereche de manusi trebui sa te asiguri in ce scop doresti sa le folosesti deoarece exista o mare varietate de manusi de piele naturala cum ar fi:
- manusi lungi, scurte, captusite, cu blana sau fara blana;
- manusi pentru vremea rece;
- manusi pentru calatorie;
- manusi de calarie;
- manusi de motociclete;
- manusi pentru ski;
- manusi pentru mecanici/de protectie;
- manusi fara degete;
- manusi pentru condus.
Fiecare tip de piele naturala din care sunt concepute manusile ofera niveluri diferite de durabilitate, protectie si confort. Exista 4 tipuri principale de tipuri de piele folosite pentru fabricarea manusilor.
- Pielea de vaca este cel mai obisnuit tip de piele care se foloseste la fabricarea manusilor. Manusile din piele de vaca au preturi moderate, sunt confortabile si durabile si prezinta rezistenta excelenta la abraziune comparativ cu pielea de capra sau cea de porc.
- Manusile din piele de porc au un nivel ridicat de dexteritate. Aceste manusi devin mai moi odata cu utilizarea in timp si rezista la umezeala si apa fara a deveni rigide si fara ca pielea sa crape.
- Manusile din piele de cerb sunt cele care ofera cel mai mare confort termic. Aceste manusi sunt mai putin durabile, insa sunt foarte moi la atingere, confortabile si flexibile.
- Pielea de oaie este considerata ca fiind cea mai buna piele pentru manusi, in special pielea din Nigeria si Etiopia.
Gasirea manusii din piele naturala nu este intotdeauna atat de usoara. Intelegand diferentele dintre caracteristicile disponibile poti restrange aria de cautare si poti lua decizia corecta.
Beneficiile manusilor din piele naturala
Produsele din piele naturala sunt cunoscute in principal pentru longevitatea lor incredibila, cat si pentru frumusete si textura. Manusile din piele naturala au fost folosite de sute de ani, dintr-un motiv intemeiat: pielea are o gama larga de proprietati, ceea ce o face grozava pentru a fi folosita in diferite scopuri.
Principalele beneficii ale manusilor din piele naturala sunt:
- Durabilitate si atemporalitate
Un mare avantaj al accesoriilor din piele naturala il reprezinta durabilitatea. Fara indoiala, manusile din piele vor fi mereu la moda. In secolul al XVIII-lea erau elemente aproape obligatorii barbatului elegant, iar mersul cu mainile goale a fost considerat nepotrivit la acea vreme, motiv pentru care multi domni le-au imbracat aproape la orice ocazie.
- Ofera izolarea termica
Nu doar aspectul face ca manusile din piele pentru femei sau barbati sa fie alese, ci si faptul ca pielea este un izolator termic fantastic, pastrand caldura mainilor tale in zilele reci de iarna.
- Eleganta
Modul in care te imbraci este unul dintre semnele bunului stil. Alegerea manusilor din piele indica faptul ca eleganta conteaza pentru tine. Accesoriile din piele pot fi conbinate atat cu stiluri formale cat si cu stiluri casual, putand fi purtate cu o jacheta din lana si blugi, cat si la o tinuta office.
Trucuri de la experti privind intretinerea manusilor din piele
Ca in cazul oricarui produs din piele naturala si manusile necesita intretinere pentru a se mentine de-a lungul anilor. Tocmai de aceea, sunt cateva trucuri de care trebuie sa tii cont, pentru ca manusile tale din piele sa-si pastreze calitatile naturale si sa nu fie distruse.
- In primul rand, atunci cand nu porti manusile, pastreaza-le intr-o zona intunecata, ferite de lumina soarelui, precum un dulap;
- De asemenea, incearca sa nu utilizezi orice fel de solutii de tratare a apei deoarece iti pot deteriora pielea. De exemplu, pielea de cerb este natural rezistenta la apa, asa ca incercarea de a o impermeabiliza nu va fi cea mai buna solutie. Daca pielea devine excesiv de umeda, sterge pur si simplu cu un prosop uscat si absoarbe toata umezeala, aplicand un balsam special, daca pielea pare ca a inceput sa se usuce.
- In cazul in care observi anumite pete pe manusi, inainte de a le curata, incearca sa identifici tipul petei: daca este ceva uleios sau gras, acopera locul cu faina sau amidon, lasa cateva ore sa absoarba si apoi clateste cu apa si sapun si usuca. Pentru alte tipuri de pete poti clati doar cu apa, iar in cazul in care pata persista poti adauga si sapun. Insa trebuie sa fii foarte atenta la incercarea de a sterge orice, deoarece acest lucru poate deteriora grav pielea.
- In cele din urma, indiferent de tipul de piele, toate articolele pot beneficia de o buna lustruire cu un balsam special, insa, nu uita sa testezi produsul pe o parte discreta a manusii, deoarece pot aparea reactii adverse precum intunecarea severa a pielii.
Stilul personal este ceva pe care nimeni nu ti-l poate lua. Ceea ce alegi sa porti are legatura cu cine esti cu adevarat. De aceea, daca pretuiesti eleganta, calitatea si durabilitatea materialelor, cu siguranta manusile din piele de la Vesa.ro vor fi castigatoare in alegerea ta.