3 dintre cele mai sigure modele de distrugator de documente disponibile in Romania

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Un distrugator de documente este un dispozitiv extrem de util in orice birou si nu numai. Cu ajutorul acestuia, vei putea elimina din uz actele, contractele si alte documente confidentiale, in momentul in care valabilitatea acestora expira.

Depozitarea lor in fisete sau dulapuri este total nepractica, intrucat in timp vor ajunge sa ocupe mult spatiu, iar simpla aruncare la gunoi este nesigura, deoarece pot fi exploatate de persoanele nepotrivite. Prin urmare, singura solutie o reprezinta folosirea unui distrugator de documente.

In prezent, pe piata din Romania exista numeroase modele de distrugator documente. OfficeClass.ro, magazinul online de papetarie, birotica si mobilier de birou nr. 1 din Romania, iti pune la dispozitie peste 160 de astfel de produse, provenite de la branduri renumite la nivel international, precum Dahle, Fellowes, Jinpex, Kobra, Ofitech, Pelikan si Rexel. Acestea se diferentiaza prin modul de taiere, capacitatea de taiere, dar si volumul cosului rezidual si nivelul de securitate pe care il confera.

In general, cele mai sigure tipuri de distrugator de documente sunt cele care folosesc modul de taiere micro cut. Spre deosebire de strip cut, care taie hartiile in fasii, si cross cut, care taie hartiile in confetti, in urma modului micro cut rezulta particule foarte mici de hartie. Acestea sunt imposibil de pus cap la cap, prin urmare riscul ca unele persoane neavizate sa recupereze informatiile este zero.

Iata, in continuare, trei astfel de modele care folosesc cutite de tip micro cut si taie hartiile in particule foarte mici:

  1. Distrugator documente Fellowes MS-460CS Microshred – pret 2.694,78 de lei

 Incarcare: maximum 10 coli / Tip taiere: micro cut (2 x 8 milimetri) / Latimea fantei: 230 de milimetri / Volumul cosului rezidual: 28 de litri / Ciclu de lucru: 10 minute / Dimensiuni: 66,4 x 39,2 x 31 centimetri

 Acest model distruge documentele atat in plan vertical, cat si orizontal, rezultatul fiind unul extrem de satisfacator din punctul de vedere al securitatii. Tehnologia Safe Sense consta intr-un senzor care opreste in mod automat distrugerea, atunci cand mainile sunt in contact cu zona de intrare a hartiei. Modelul este unul extrem de silentios. 

  1. Distrugator documente Jinpex JP-870C – pret 2.660,17 lei (o reducere de 261,08 lei fata de pretul obisnuit)

 Incarcare: maximum 18 coli / Tip taiere: micro cut (1,9 x 10 milimetri) / Latimea fantei: 230 de milimetri / Volumul cosului rezidual: 35 de litri / Dimensiuni: 44 x 29 x 73 de centimetri

 Aparatul este dotat cu o functie speciala de marire a puterii de lucru si, gratie carcasei speciale din plastic, poate distruge in siguranta inclusiv CD-uri si DVD-uri. Dispozitivul este dotat cu roti mobile, protectie termica pentru motor si are o garantie de 12 luni. 

  1. Distrugator documente Rexel Mercury RSM1130 Jam Free – pret 2.873,21 de lei

 Incarcare: maximum 11 coli / Tip taiere: micro cut (1,9 x 15 milimetri) / Volumul cosului rezidual: 30 de litri

 Nu in ultimul rand, acest distrugator de documente este dotat cu functia Jam Free, care detecteaza continuu volumul de hartie introdus. De asemenea, poate distruge si capse, agrafe si carduri de credit, pe care le depoziteaza in saci reciclabili.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here