26 de benzinarii din Bacau au fost controlate de ITM. Cate amenzi si avertismente au dat inspectorii de munca

0

Inspecția Muncii, prin inspectoratele teritoriale de muncă, a desfășurat in perioada 10.03.2022 – 16.03.2022 , Campania națională de verificare a modului în care sunt respectate cerințele minime pentru îmbunătățirea securității și protecția sănătății lucrătorilor, precum şi verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind încheierea, modificarea, suspendarea și executarea contractelor individuale de muncă de către angajatorii care îşi desfăşoară activități în stațiile de distribuție a carburanților auto cod CAEN-4730

In judetul Bacau au fost controlate 26 societati comerciale care detin statii de distributie a carburantilor. Controalele au avut ca obiectiv verificarea respectarii legislatiei atat din punct de vedere al relatiilor de munca cat si al securitatii si sanatatii in munca.

Din punct de vedere al securitatii si sanatatii in munca au fost aplicate 7 amenzi in valoare totala de 57.000 lei si 58 de avertismente. De asemenea , fata de cele 70 de neconformitati gasite in perioada verificarilor au fost aplicate masuri de intrare in legalitate.

Principalele nereguli sanctionate au fost:

  • instruirea necorespunzatoare sau incompleta din punct de vedere al securitatii si sanatatii in munca
  • neasigurarea lucratorilor cu echipamente de munca  fara pericol (ex. rastel metalic pentru butelii fara impamantare )
  • nu s-a asigurat echipament individual de protectie pentru salariati

Din punct de vedere al relatiilor de munca au fost aplicate 8 sanctiuni contraventionale din care 6 avertismente si 2 amenzi in valoare de 3000 lei

Principalele nereguli constatate au fost :

  • neacordarea sporului de noapte pentru salariatii care lucreaza intre orele 22.00 si 06.00
  • angajatorii nu detineau, la punctul de lucru, evidenta orelor lucrate de catre salariati, cu precizarea orei de sosire si a orei de plecare.
  • nerespectarea legislatiei privind repausul saptamanal

Comunicat de presa

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.