255 amenzi si 40 de permise retinute intr-o singura zi, in judetul Bacau


Duminica, 03 aprilie, peste 80 de efective formate din poliţişti rutieri şi de ordine publică au efectuat o acțiune, pe drumurile publice din judeţ, pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse de conducătorii auto care nu respectă limitele legale de viteză și se angajează în efectuarea unor depășiri riscante. Polițiștii au aplicat 255 de sanctiuni contravenţionale, dintre care 237 conform  O.U.G. 195 din 2002 pentru nerespectarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice. Din cele aplicate la regimul rutier, 135 au fost aplicate vitezomanilor, 5 pentru depășiri neregulamentare, iar restul pentru alte abateri.

Ca măsuri complementare, au fost reţinute 40 de permise de conducere, din care 28 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 5 pentru depășiri neregulamentare, iar restul pentru alte abateri. De asemenea, polițiștii au retras 6 certificate de înmatriculare.

Deşi poliţiştii băcăuani acţionează zilnic pentru prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidente de circulație, încă sunt participanţi la traficul rutier, certaţi cu legea.

La data de 03 aprilie a.c., în jurul orei 17:00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Bacău au depistat în trafic pe DN2-E85, pe raza localităţii Sascut, un autoturism ce se deplasa cu o viteză de 124 km/h pe un sector de drum unde limita maximă admisă este de 50 km/h. Conducătorul auto a fost sancționat de polițiști și i-a fost reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 120 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.