25.000 de euro premii pentru ideile de proiecte ale tinerilor din Moldova

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Tinerii din regiunea Moldova sunt aşteptaţi să câştige premiile puse la bătaie în cadrul competițiilor de idei Future Makers și Social Impact Award.

“În România, un sfert dintre tineri vor să pornească o afacere, însă doar 1% o fac. Noi credem că pregătirea antreprenorială, bani cu care să își testeze ideile, o comunitate de mentori care să îi sprijine și conexiuni internaționale cu tineri antreprenori de vârsta lor din alte țări îi vor ajuta pe mulți dintre ei să aibă curaj să le pornească și să rămână în țară să le construiască. Competițiile pe care le organizăm în România, cu programele lor educaționale, pregătesc 2000 de tineri pe an, în parteneriat cu șase universități și 20 de organizații de tineri”, Oana Țoiu, fondator Social Innovation Solutions.

În perioada 19-29 martie, Social Innovation Solutions, Global Shapers Bucharest Hub și Universitatea Alternativă vor organiza ateliere de antreprenoriat gratuite unde tinerii își pot pregăti ideile de proiecte pentru viitor:

  • Pe 19 martie, de la ora 14:30 la Kult Hub, în Roman (pagina evenimentului);
  • Pe 20 martie, de la ora 17:30 la Nest Hub, în Bacău (pagina evenimentului);
  • Pe 27 martie, de la ora 17:30 (înscrieri aici);
  • Pe 28 martie, de la ora 12:00, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza (înscrieri aici);
  • Pe 29 martie, de la ora 11:00, la Fab Lab (pagina evenimentului).

Pe 28 martie, de la 10:00-16:00, echipa proiectelor va prezenta la standul de la RIUF Iași (Palas Congress Hall) oportunitățile de a participa la conferințele internaționale și de a câștiga premiile de 25.000 de euro, iar cei pasionați de idei de impact pentru viitor  pot câștiga doar pe 28 martie la stand, o invitație dublă la festivalul Awake.

Sunt aşteptaţi la ateliere și la standul RIUF tinerii care:

  • Vor să afle cum pot câştiga premiile puse la bătaie în competițiile Future Makers și Social Impact Award
  • Sunt în căutare de idei de business
  • Vor să cunoască alţi tineri pasionaţi de antreprenoriat
  • Vor să afle mai multe despre modele de business şi instrumente utile în a dezvolta un plan de business.

Înscrierile la competiții se fac pe www.futuremakers.ro și https://romania.socialimpactaward.net.

Programele sunt finanțate de Fundația Coca Cola, Enel, BCR. Evenimentele din Moldova sunt organizate împreună cu partenerii noștri locali, Kult Hub, Nest Hub, Federația Tinerilor din Bacău, Liga Studenţilor Electrotehnişti Iaşi, Uniunea Studenţilor din România, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Educativa și Fab Lab.

 

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here