23 de echipamente, in valoare de 4 milioane de euro, au ajuns la ISUJ Bacau


Presedintele CJ Bacau, Valentin Ivancea, alaturi de prefectul Lucian Bogdanel, de seful Isuj, Ovidiu Carasel, de directorul executiv EURONEST Alina Popa și de consilierul județean Bogdan Pleșca au participat la predarea către Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Bacău a unor autospeciale și ambulanțe.

Cele 134 de echipamente au fost achiziționate și repartizate celor 6 județe care s-au asociat în cadrul acestui amplu proiect derulat de EURONEST- Asociație de Dezvoltare la nivel regional din al cărui board de conducere fac parte.


Valoarea finanțării obținute prin POR pentru îmbunătățirea calității sistemului de intervenții, în regiunea N-E, este de aproximativ 25 milioane euro.

Județului Bacău i-au revenit 23 de echipamente în valoare de 19.7 milioane lei și vor fi distribuite în localități astfel:
-3 autospeciale pentru lucrul cu apă și spumă de capacitate mărită- Bacău, Onești, Moinești;
-3 autospeciale pentru lucrul cu apă și spumă de capacitate medie- Bacău, Onești, Moinești;
-O autospecială pentru descarcerări grele- Bacău;
-4 autospeciale complexe de intervenție, descarcerare și acordarea asistentei medicale de urgență- Bacău (2), Onești, Moinești;
-o ambulanță de reanimare (tip C)- Bacău;
– 4 ambulanțe de prim ajutor (tip B)- Bacău (2), Onești, Moinești;
-o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime (42-45 m)- Bacău;
– 1 vehicul cu șenile/roți de tip UTV- Bacău;
– 4 autofreze multifuncționale de zăpadă- Bacău, Onești, Moinești, Podu Turcului;
– o autospecială de tip CBRN (care deservește și județul Vaslui)- Bacău

“Cu certitudine, eforturile depuse de cadrele medicale, personalul sanitar și pompieri, de a salva vieți și de a interveni rapid atunci când este nevoie, trebuie susținute prin asigurarea infrastructurii specifice intervențiilor, fie că vorbim despre autospeciale, ambulanțe sau aparatură medicală performantă.

Îi felicit și îi încurajez pe cei care își riscă propria viața pentru a-i salva pe cei care sunt în pericol și le doresc curaj & putere pentru a-și îndeplini misiunea!” a precizat Valentin Ivancea

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.