2 bacauani fac parte dintr-un grup infractional acuzat de spalare de bani si evaziune fiscala

0

7 persoane au fost arestate fiind suspectate ca au infiintat mai multe societati comerciale fantoma, in numele carora au emis facturi fiscale fictive. Sumele reprezentand contravaloarea facturilor erau trimise in conturi bancare si retrase in numerar.

In data de 15 noiembrie 2011, Politia din Targu Mures si procurorii DIICOT au organizat o actiune de prindere in flagrant a unei grupari organizate , dupa ce acestia au ridicat o suma mare de bani din banca, suma provenita din evaziune si spalare de bani.

Din grupare fac parte: G.A.L, de 32 de ani, B.Z. de 25 de ani, B.P.L. de 38 de ani, B.B. de 36 de ani, toţi din judeţul Mureş, A.T. de 28 de ani din judeţul Harghita, administrator al unei societăţi comerciale din jud. Harghita, precum şi C.P.M, de 46 de ani şi C.L., de 43 de ani, ambii din judeţul Bacau, administratori ai unei societăţi comerciale din judeţul Bacau.

În urma cercetărilor efectuate până în prezent, s-a stabilit faptul că în cursul anului 2011 membri grupării au înfiinţat mai multe societăţi comerciale fantomă, în numele cărora au emis facturi fiscale fictive ce au fost înregistrate în evidenţele contabile a două societăţi, una din judeţul Harghita, cealaltă din Bacau.

Ulterior, sumele reprezentând contravaloarea facturilor fictive, în valoare de peste 1,2 milioane lei, erau virate în mai multe conturi bancare, ridicate în numerar şi apoi împărţite între membri grupării, cea mai mare parte a banilor ajungând la administratorii societăţilor din Harghita şi Bacău.

Prin aceste operaţiuni bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 500.000 de lei, reprezentând impozitul pe profit şi TVA-ul.

Cu ocazia flagrantului organizat, au fost găsiţi 11.000 de lei, reprezentând o ultimă tranşă din suma ce a fost predată administratorului societăţii din Harghita, şi 5.200 de euro.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate, au fost ridicate mai multe documente, carduri bancare, calculatoare şi alte mijloace materiale care probează activitatea infracţională a suspecţilor.

Totodată au fost aplicate sechestre asiguratorii asupra mai multor bunuri mobile şi imobile, iar sumele de bani au fost indisponibilizate în vederea recuperării prejudiciului.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat, spălare de bani şi evaziune fiscală.

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.