Video : 18 milioane dolari pentru Universitatea Vasile Alecsandri din Bacau


Luni , 24.10.2011 ,a fost inaugurat un centrl de excelenta pentru cercetare si formare profesionala de catre Universitatea Vasile Alecsandri din Bacau. Investitia a fost de 18 milioane de dolari , oferite de catre firma americana aviatica Lockheed Martin Overseas Corporation.

Zeci de statii grafice ,servere ultraperformante , zeche pachete de licente standard , materiale destinate proiectarii si simularii produselor si proceselor industriale  au ajuns la  Universitatea Vasile Alecsandri din Bacau.

„Faptul că avem în Bacău o firmă profilată pe domeniul aviaţiei, la fel ca şi concernul din SUA, dar şi o firmă, având capital american, care realizează maşini unelte unicat pe plan mondial a contribuit la realizarea acestei donaţii care, fără nicio îndoială, nu numai că este cea mai importantă, valoric, înregistrată de învăţământul superior din Bacău, dar se ridică şi la nivelul a ceea ce numim generic ‘generaţie de ultimă oră în domeniul software high tech”, a declarat, pentru Agerpres, prof. univ. dr. Valentin Nedeff, rectorul Universităţii „Vasile Alecsandri”.
Universitatea Vasile Alecsandri doreste ca , „împreună cu donatorul şi cu firma care a intermediat această colaborare – Siemens Industry Software Limited’, partenerul instituţiei de învăţământ din Bacău de mai bine de cinci ani în realizarea unor proiecte de impact, ca ineditul Centru de excelenţă ‘să devină un incubator de proiecte comune între universitate şi mediul economic din zonă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.