177 de detinuti au fost eliberati din Penitenciarul Bacau, in baza recursului compensatoriu. Gradul de ocupare din penitenciar este de 108%

Publicitate

108% grad de ocupare in Penitenciarul Bacau. 177 detinuti au beneficiat de recursul compensatoriu

Gradul de ocupare din Penitenciarul Bacau este de 108%. Capacitatea legala de detinere este de 409 locuri, iar in prezent in penitenciar se afla 443 detinuti.

In anul 2018, in baza legii privind recursul compensatoriu, din Penitenciarul Bacau au fost eliberati un numar de 177 detinuti. Cei mai mult detinuti eliberati in baza recursului compensatoriu au savarsit infractiuni de talharie ( 39 persoane ), furt (44 persoane ) si trafic de persoane ( 16 persoane ).

Cele mai multe zile castige, in baza recursului compensatoriu le-a avut un detinut aflat in penitenciar pentru omor calificat – 372 zile.

Tot in anul 2018, 66 de detinuti au facut cereri de transfer in alte unitati de penitenciar. Dintre aceastea, 44 au fost aprobate.

Ce activitati recreative au detinutii in Penitenciarul Bacau

Detinutii din penitenciarul Bacau beneficiaza de activitati si programe de dezvoltare a abilitatilor si aptitudini personale prin diverse tehnici.

La nivelul Penitenciarului Bacau exista o trupa de teatru formata din detinuti care a fost selectata alaturi de alte 6 trupe la Festivalul de Teatru desfasurata la Teatrul Nottara intitulat „Descatusare prin cultura”.

Detinutii au facut mai multe deplasari la Teatrul Bacovia, unde au vizionat diverse piese de teatru.

De asemenea, in penitenciar exista o biblioteca cu un numar de 2500 de carti, doua sali de sport si o sala de forta.

In cadrul penitenciarului functioneaza si o scoala Gimnazaiala nr 22, cu clasele I – VIII, care are si un laborator de informatica.

Penitenciar Bacau
Penitenciar Bacau

 

 

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here