174 de accidente rutiere grave pe raza judetului Bacau, pana in luna august

Politistii bacauani au actionat zilnic, pe drumurile publice din judet, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere si cresterea gradului de siguranta rutiera.

Publicitate

In perioada ianuarie-august a.c., pe raza judetului Bacau au fost inregistrate 174 de accidente de circulatie grave, cu 15 mai putine comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Accidentele rutiere grave s-au soldat cu decesul a 35 persoane (cu 3 mai putine comparativ cu primele 8 luni ale anului 2017), ranirea grava a 157 de persoane (cu 24 mai putine comparativ cu aceeasi perioada a anului 2017) si cu vatamarea corporala usoara a altor 50 de persoane (-43).

De asemenea, s-au produs 318 accidente de circulatie usoare (-81), in urma carora 415 de persoane (-115) au suferit leziuni usoare.

Principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave sunt viteza neadaptata la conditiile de drum, indisciplina pietonala (traversare neregulamentara, pietoni pe partea carosabila) si neacordarea prioritatii de trecere (pietoni, auto).
Pe fondul vitezei, pe drumurile din judet s-au produs 35 evenimente rutiere grave care au avut drept consecinta decesul a 9 persoane, ranirea grava a altor 36 si vatamarea corporala usoara a 14 persoane.

Abaterile comise de pietoni au generat 32 evenimente rutiere grave, soldate cu decesul a 11 persoane si ranirea grava a altor 21.
Neacordarea prioritatii de trecere a generat 31 evenimente rutiere grave, soldate cu decesul a 4 persoane si ranirea grava a altor 30.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here