170 de garaje din Municipiul Bacau au fost demolate. Primaria a anuntat in ce cartiere urmeaza noi demolari


Pana in prezent, 170 de garaje din mun. Bacau au fost demolate. Primaria promite ca in locul acestora se vor amenaja locuri de parcare si spatii verzi.

Încă 17 garaje au fost demolate astăzi în procesul de modernizare a municipiului Bacău. În cadrul acțiunii de recuperare a spațiului public, au fost demolate:63 de garaje pe str. Ștefan cel Mare, zona Gepex (au rămas 2 aflate în instanță), iar zona a fost refăcută. 46 de garaje pe strada Martir Horia, 15 garaje pe str. Mioriței, 6 garaje pe Martir Cloșca, 8 garaje pe str. Ardealului, 8 garaje pe str. Gării, 3 garaje în spatele fostului Cinema ”Orizont”, 4 garaje pe str. Valea Roșie. Urmează până la sfârșitul săptămânii 7 garaje pe str. Mioriței și în ultima zi din această lună, 61 de garaje pe str. Slănicului.

In perioada următoare vor primi notificări cei care mai dețin garaje pe străzile Ștefan cel Mare, Mioriței, Banca Națională, Neagoe Vodă, Martir Horia, Logofăt Tautu, 9 Mai, Valea Albă și Florilor. Eliberarea spațiului public și demolarea garajelor înseamnă nenumărate posibilități de a moderniza municipiul Bacău, oferind cetățenilor mai multe locuri de parcare ecologice, zone verzi și spații de relaxare.Și NU! În locul garajelor NU vor apărea blocuri, NU se ridică magazine, NU aterizează vreun OZN!” a declarat Lucian Viziteu, primarul mun. Bacau

strada Tipografilor

Pe strada Tipografilor au fost demolate cele 17 garaje, iar aici urmeaza sa se amenajeze o zona verde, cu locuri de parcare si spatii de joaca. Proiectul costa aproximativ 1 milion de euro. În locul celor 17 garaje, vor apărea 96 de locuri de parcare, 16 locuri pentru motociclete, 70 rasteluri pentru biciclete și 2 stații de încărcare a mașinilor electrice.

Proiectul include, așadar, plantarea a circa 500 de arbori și arbuști, plante cățărătoare și gard viu pe 1.900 mp în total. La acestea, se adaugă și un spatiu de joaca generos, pe 300 metri pătrați.” a anuntat anul trecut primarul Viziteu

Lucrarile vor costa 5,7 milioane lei ( 1,15 milioane euro ) si vor dura 6 luni de zile.

Cum va arata zona Tipografilor, unde au fost demolate cele 17 garaje

Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentOrdinea de zi a sedintei ordinare a Consiliului Judetean Bacau din 31.01.2022
Articolul urmatorMedicii de la Iasi i-au reimplantat piciorul fetitei de 13 ani lovita de tren in Bacau

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.