17 infractiuni constatate, de la inceputul anului, in domeniul silvic. Politistii au aplicat zeci de amenzi, in valoare de 165.000 lei si au confiscat aproximativ 500 mc lemn

0

De la începutul acestui an, în domeniul silvic, la nivelul județului Bacău s-a acționat în cadrul Planului comun de măsuri privind prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos, cu sprijinul Direcției Silvice și Gărzii Forestiere Județene.

În activităţile desfăşurate de structurile de ordine publică pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, sa acordat o atenţie deosebită tăierilor ilegale şi sustragerii de arbori de pe raza judeţului, atât din fondul forestier de stat, cât şi din fondul forestier privat, precum şi transportului, prelucrării şi comercializării ilegale a materialului lemnos.

Au fost desfășurate 73 de controale în fondul forestier, pe linia depozitării materialului lemnos și a legalităţii transportului materialului lemnos, în cadrul cărora au fost verificate 392 de vehicule. În contextul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 17 infracțiuni şi au pus în executare 6 mandate de percheziții domiciliare.

Totodată, au fost aplicate 56 desancţiuni contravenţionale conform  Legii 171/2010  în valoare totală de 165.000 de lei, iar ca măsură complementară au fost confiscaţi 489 de m.c. material lemnos în valoare de 261.000 de lei. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au desfășurat activităţi conform domeniilor specifice date în competenţă, printre care şi cel al exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.

În acest sens au desfășurate acţiuni și verificări economice, împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Suceava şi ai Direcției Silvice Bacău, la operatorii economici de profil, ocazie cu care au fost constatate și aplicate 12 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 36.000 de lei, fiind dispusă totodată măsura complementară de confiscare valorică a materialului lemnos, respectiv 31 de m.c., în valoare totală de 9.000 de lei.

De asemenea, cu ocazia cercetărilor efectuate în cadrul a 2 dosare penale, polițiștii de la economic au identificat o persoană bănuită de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală, constând în aceea că, ar fi transportat cantități semnificative de material lemnos peste limita legală, fără a fi înregistrat ca transportator profesionist și luat în evidență de către autoritatea fiscală competentă. Totodată, polițiștii au recuperat și un prejudiciu cauzat bugetului de stat în sumă de 32.500 de lei.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.