165 de adaposturi publice si 5 puncte de comanda exista in judetul Bacau. Cate persoane se pot adaposti, in caz de pericol major


Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a publicat lista adaposturilor de protectie civila din intreaga tara, unde oamenii s-ar putea adaposti cetatenii in cazuri extreme : razboi, accidente nucleare sau alte calamitati care le-ar pune viata in pericol.

In judetul Bacau exista 165 de astfel de adaposturi. Cele mai multe sunt in Municipiul Bacau, pe strazile Bicaz, Letea, Milcov, Fagaras, Depoului, Proiectantului. In Onesti exista 12 astfel de adaposturi, in Moinesti 11, in Comanesti 3, in Darmanesti 2, in Targu Ocna 5 si cate unul in Buhusi, Berzunți, Colonesti, Dofteana, Helegiu, Odobesti, Oncesti, Parava, Prajesti si Ungureni.

„In cadrul celor 165 de adaposturi publice din judetul Bacau se pot adaposti un numar de 12.072 persoane. Mai exista si 14 adaposturi private in care se pot adaposti alte 1120 persoane. La nivelul judetului Bacau exista 5 adaposturi cu destinatia punct de comanda.” ne-a transmis ISUJ Bacau, intr-un raspuns oficial

Ultima verificare la aceste adaposturi a fost facuta in anul 2020. Conform legii, in cazul unui pericol de acest fel, adaposturile respective trebuie eliberate in 24 de ore:

În timp de pace adăposturile publice de protecție civilă, cu excepția spațiilor amenajate ca puncte de comandă, pot fi utilizate pentru alte destinații, cu respectarea normelor tehnice, cu obligația de a fi eliberate în situații de urgență în maximum 24 de ore și cu informarea prealabilă a centrelor operaționale din cadrul serviciilor de urgență profesioniste.””

adapost

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.