154.956 de elevi incep astazi Evaluarea Nationala, cu proba de Limba si literatura romana

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Marti, 18 iunie, incepe Evaluarea Nationala la Limba si Literatura Romana, proba scrisa. La examen s-au inscris 154.956 de absolventi ai clasei a VIII-a, conform situatiei centralizate de Ministerul Educatiei Nationale (MEN). Primele rezultate vor fi afisate in 25 iunie.

Examenul incepe marti, cu proba scrisa la Limba si literatura romana. Joi, 20 iunie, se desfasoara proba la Matematica, iar vineri, 21 iunie, este programata proba la Limba si literatura materna.

Probele incep la ora 9:00, accesul elevilor in sali fiind permis pana la ora 8:30. Timpul destinat elaborarii unei lucrari scrise este de doua ore, din momentul in care s-a incheiat distribuirea subiectelor fiecarui elev. Probele sunt monitorizate audio-video.

”Este interzisa introducerea in salile de examen a unor obiecte precum ghiozdane, rucsacuri, sacose, posete etc. De asemenea, elevii vor fi informati ca este interzis accesul in sali cu orice fel de lucrari: manuale, dictionare, notite, insemnari etc., precum si cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informatii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.)”, a transmis MEN.

Primele rezultate ale examenului vor fi comunicate marti, 25 iunie, pana la ora 12:00 (in centrele de examen). Contestatiile pot fi depuse in aceeasi zi, in intervalul orar 14:00 – 20:00. Rezultatele finale vor fi afisate sambata, 29 iunie.

 

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here