15 cazuri noi de rujeola in judetul Bacau, in ultima saptamana

Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) anunta ca in ultima saptamana s-au inregistrat 126 de cazuri noi, jumatate dintre acestea fiind confirmate in judetele Vaslui, Bacau si Suceava.

Potrivit statisticilor, 35 de cazuri s-au inregistrat in Vaslui, cate 15 in Bacau si Suceava, 12 in Iasi, 11 in Prahova, 9 in Braila, 5 in Dambovita, 4 in Constanta, cate 3 in Bucuresti, Giurgiu si Vrancea, cate doua in Botosani, Brasov si Ialomita si cate unul in Tulcea, Mures, Ilfov, Harghita si Arges.

Numarul total de cazuri confirmate cu rujeola in Romania de la debutul epidemiei este de 10.749, dintre care 38 de decese.

Cele mai multe decese, respectiv noua s-au inregistrat in judetul Timis unde sunt, de altfel, si cele mai multe cazuri confirmate. S-au mai inregistrat sapte decese in Dolj, sase in Arad, trei in Caras-Severin, doua in Neamt si cate unul in Suceava, Bihor, Brasov, Cluj, Calarasi, Satu Mare, Vaslui, Galati, Mures si Bucuresti.

Rujeola (pojarul) este o boala infectioasa care adesea duce la complicatii. Din patru persoane care fac rujeola, una are nevoie de spitalizare, iar pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeola boala este mortala. Vaccinul impotriva rujeolei (pojarului) protejeaza copiii impotriva acestei boli. In Romania, 9 din 10 parinti isi vaccineaza copiii.

Lasa un comentariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here