1400 de angajați ai MAI asigură buna desfășurare a alegerilor europarlamentare în Bacău

0

Peste 1400 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne sunt angrenați, la data de 25 mai, în județul Bacău, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, precum și pentru protecția celor 628 de secţii de votare,  pe timpul alegerilor pentru Parlamentul European, precum și a alegerilor parțiale pentru unele autorități locale.

Pentru asigurarea unui proces electoral corect şi echidistant, la nivelul judeţului Bacău, pe timpul desfăşurării alegerilor membrilor din România pentru Parlamentul European, vor fi angrenaţi peste 970 de poliţişti, 330 de jandarmi şi 115 pompieri. Peste 1000 de angajați M.A.I. vor asigura protecția celor 628 de secţii de votare, amplasate în 492 locuri.

Vor fi luate măsuri de protecție și la cele patru secții de votare pentru alegerile parțiale pentru unele autorități locale. Alţi 263 de poliţişti, în perioada desfăşurării procesului electoral, se vor afla în stradă, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale.

De asemenea, pentru soluţionarea solicitărilor şi semnalărilor cu privire la evenimentele produse în ziua alegerilor, la nivelul județului, vor acţiona, conform competenţelor, 127 de poliţişti, constituiţi în 20 echipe operative. Totodată, a fost stabilit şi un efectiv de rezervă format din 40 angajați M.A.I., care va fi în permanenţă pregătit să acţioneze, dacă situaţia operativă va impune acest lucru.

Astfel, în total, peste 1400 de angajați M.A.I. vor fi angrenaţi în misiuni, duminică, 25 mai 2014, pentru buna desfăşurare a scrutinului electoral. În Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ se află 32 arestați preventiv, dintre care 28 cu drept de vot. Dintre aceștia, 24 și-au exprimat dorința de a-și exercita dreptul de a vota.

Pentru promovarea mesajului Campaniei de Informare a Ministerului Afacerilor Interne, „Votează legal”, la I.P.J Bacău au fost primite 600 de afişe, ce au fost postate în spaţiile cu vizibilitate mare. Acestea vor putea fi consultate şi în ziua alegerilor, la toate secţiile de votare din judeţul Bacău. Scopul campaniei este informarea, prevenirea şi conștientizarea cetățenilor români, cu drept de vot, asupra sancţiunilor aplicate în cazul nerespectării legislaţiei în vigoare.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.