1300 de contestatii la bacalaureat in judetul Bacau

0

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Bacau a înregistrat aproape 1.300 de contestaţii din partea elevilor nemulţumiţi de notele obţinute la examenul de bacalaureat, cele mai multe fiind la Limba şi literatura română.

Purtătoarea de cuvânt a ISJ Bacau, Mertecaru Claudia, a declarat, miercuri, pentru România Liberă  că majoritatea contestaţiilor au fost depuse la Limba română, urmate de cele de la Matematică şi Istorie.

„Au fost depuse după examenul de bacalaureat 1.298 contestaţii, din care cele mai multe, 365, au fost cele de la Limba română. Au mai fost 103 contestaţii la Matematică.Cele mai puţine contestaţii au fost la disciplinele socio-umane, psihologie respectiv sociologie, în număr de 3. Restul sunt la celelalte materii „, a afirmat Mertecaru Claudia.

Anul trecut, după examenul de bacalaureat s-au înregistrat în judeţul Bacau 1.800 de contestaţii.

Lucrările ale căror note au fost contestate la examenele din această sesiune se trimit la centre de evaluare din alte judeţe.

Promovabilitatea la examenul de Bacalaureat în acest an a fost în judeţul Bacau, înainte de contestaţii, de 59,36% , cu  12,9 puncte procentuale mai mare decât anul trecut.

Media 10 a fost obţinută doar de cinci elevi din judeţ, iar 167 de elevi au avut o medie cuprinsă între 9,50 şi 9,99, potrivit datelor Ministerului Educaţiei.

Sursa: romanialibera


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.